7 dingen die je als rechtenstudent in 2020 echt niet meer wilt horen

Binnenkort weer een verjaardag of familiefeest op de planning staan? Als jij laat vallen dat je rechten studeert, krijg je altijd weer diezelfde vragen en opmerkingen. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet, die we in 2020 het liefst niet meer willen horen. Eerst de editie van 2019 teruglezen? Dat kan hier.

1] ”Ben je nou nog niet klaar met studeren?” Tja, dit is wat lastiger dan het behalen van mijn strikdiploma…

2] ”En wat ben je dan als je klaar bent met je studie? Rechter óf advocaat?” Eigenlijk moet je nog wel even doorleren voordat je jezelf rechter of advocaat mag noemen. Bovendien zijn er, naast togaberoepen, nog veel meer opties. Denk eens aan het bedrijfsleven, internationale organisaties, publiekrechtelijke instellingen, niet-gouvernementele organisaties of een politieke carrière.

3] ”Toe maar, dan ga je straks veel geld verdienen.” *ongemakkelijke stilte* ”uhm… ja, misschien.”

4] ”Oh, je studeert rechten? Ik zou dat niet kunnen hoor, criminelen verdedigen!” De studenten die een andere richting hebben gekozen dan strafrecht leggen bij deze vraag waarschijnlijk even uit dat er meerdere rechtsgebieden bestaan. De strafrechtstudenten onder ons doen er verstandig aan niet eens in te gaan op de vraag.

5] ”Dus jij kan me wel helpen met het geschil met mijn buurman.” Op feestjes en verjaardagen kun je beter niet vertellen dat je rechten studeert, voordat iedereen in geuren en kleuren hun juridische problemen op tafel gooit en er vervolgens vanuit gaat dat jij met een oplossing komt.

6] “Joh, doe niet zo bijdehand.” Als je op Facebook juridisch inhoudelijk op onzinreacties van Bep en Henk op nieuwsberichten over de hoogte van gevangenisstraffen, aansprakelijke bedrijven en het Klimaatakkoord reageert.

7] “De directie stelt zich niet aansprakelijk..” Echt, zullen we deze bordjes in cafés, winkels en andere openbare gelegenheden in 2020 gewoon verbieden?

Bijna klaar met je bachelor of komen de laatste loodjes van je master in zicht? Met onze online scriptiecursus wordt het schrijven van je scriptie een eitje!