6x zo houd je je hoofd koel met tropische temperaturen

Studeren met deze temperaturen en een hittegolf in aantocht is geen pretje. Heb je niet de beschikking over een fijne koele studieplek? Dan kun je het studeren tóch wat aangenamer maken.

1. Water, water, water

De absolute nummer 1: veel drinken! Ben je het gewone kraanwater snel beu, ga dan voor spa rood met een schijfje citroen, kraanwater met ijsblokjes of gooi wat bevroren bosbessen in je glas ter afwisseling. Bij Culy vind je verschillende ‘recepten’. Ook (kruiden)thee helpt overigens goed.

2. Siësta baby!

Studeer je thuis en word je loom van het leren? Doe gewoon een middagdutje. Dan kun je ’s avonds in de koelere uren nog wat langer door. Zorg wel dat je uiteindelijk voldoende uren slaapt!

3. Actieve houding

Liggend leren is niet het beste idee, zeker niet als het warm is. De kans dat de ogen dichtvallen is net wat groter. Ga dus achter je bureau zitten, sla een berg ijskoffie in en gaan!

4. Leer samen

Sowieso leuker en een goede manier om elkaar op te peppen: samen studeren. En met een beetje mazzel heeft de ander een ventilator in huis 😉

5. Kortere sessies, meer pauzes

Niemand heeft er iets aan als je stug door blijft leren tot je tong aanvoelt als een lap leer. Houd dus kortere studiesessies en net wat meer pauzes dan normaal (wel in alle redelijkheid natuurlijk). En vergeet geen ijsje te halen om de hoek! Al kun je ze ook zelf maken, Cotton & Cream heeft heerlijke voorbeelden.

6. Must-haves

Ten slotte een kort checklist om je door warme zomerdagen heen te helpen. You’re welcome 😉

  • IJsblokjesvormpjes
  • Afwasteil (voor het koelen van de voetjes! Gouden tip, aldus deze auteur)
  • Ventilator
  • Deze lichte en makkelijk te bereiden recepten (beperk daarentegen gekruid eten, sigaretten, alcohol en cafeïne)
  • Bouillonblokjes of kant-en-klare kippensoep voor als je je wat flauw voelt
  • Koud washandje voor je nek of polsen of vochtige doekjes
  • DEO
  • En bergen Raketjes natuurlijk 😉

Succes/sterkte!