5x tips voor SinterKerst- en Nieuwjaarsactiviteiten

November is alweer bijna ten einde en dat betekent dat Sinterklaas om de hoek ligt. Na dit feest ligt ook Kerst alweer op de loer, gevolgd door het inluiden van het nieuwe jaar. Van al deze feestelijkheden een succes maken of wil je er juist in één avond vanaf zijn? Dat kan met onderstaande tips.

Door Cassandra de Leeuw

1. Spelletjesavond

Trek de spelletjeskast open, zet het bier koud en haal de snacks uit de kast. Een ouderwetse spelletjesavond is altijd een goed idee op een winterse avond. Een spelletjesavond hoeft niet direct te beteken dat je alleen maar bordspellen gaat doen. Je kan zelf ook nieuwe spellen bedenken zoals jongens tegen de meisjes, een pubquiz of bingo. Op deze manier kan je misschien ook de spelletjes combineren met cadeautjes.

2. 5-gangen diner

Maak een 5-gangen diner in het thema van Sinterklaas en kerst. Bedenk van te voren met z’n allen een lekker menu. Laat daarna iedereen zijn eigen gang maken, zodat je zelf niet uren in de keuken hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan gevulde speculaas, een goed gevulde rollade, een garnalencocktail, een feestelijke trifle, of een heerlijke pepernotentaart. Vergeet niet de tafel mooi aan te kleden. Koop een leuk tafelkleed, kaarsjes en bijpassend servies om zo het diner een extra luxe tintje te geven. Eet smakelijk!

3. Surprises

Het concept kennen we allemaal, maar het blijft heel leuk! Doe papiertjes met alle namen in een doos en trek een lootje! Voor de persoon die op het lootje staat maak je een surprise. Ben creatief en verzin een surprise die past bij de persoon! Vergeet niet om in de surprise een cadeau te stoppen en een gedicht te schrijven! Het leuke van een gedicht is dat je de persoon best een beetje mag roasten, gooi er flink wat humor in! Een avondje vol creativiteit en gezelligheid!

4. Dobbelspel

Voor het dobbelspel heb je een aantal dingen nodig: een grote dobbelspel, allemaal kleine cadeautjes, veel hapjes en drank en natuurlijk gezelligheid. Iedereen koopt voor een bepaald budget allemaal kleine leuke cadeautjes. Deze stapel cadeaus leg je in het midden neer en met de dobbelsteen wordt bepaald wie welke cadeaus krijgt. Als je 1 gooit mag je bijvoorbeeld een cadeau pakken van de stapel, als je 2 gooit moet je je cadeau doorgeven aan iemand anders, als je 3 gooit mag je een cadeau van iemand afpakken en ga zo maar door.

5. Gewoon lekker borrelen

Welke student zegt er nou nee tegen borrelen? Haal die mooie houten planken uit de kast en leg ze vol met allemaal lekkers zoals kaasjes, worstjes, olijven en broodjes. Maak lekkere dips, bruschetta’s, wraps en zorg dat de hele tafel vol ligt met de meest lekkere hapjes. En niet te vergeten, de wijnen! Haal allemaal lekkere wijnen in huis en op die manier kan je er ook nog een soort wijnproeverij van maken. Zet op de achtergrond je favoriete Sinterklaas of kerst film op en je hebt een heerlijk avondje!

Bekijk ook onze XL Cadeaugids voor de feestdagen!