Zelf maken: 5 zomerse cocktails!

Laat het zonnetje het afweten? Vijf cocktails om zelf de zomer in huis te halen!

1. Strawberry daiquiri

De strawberry daiquiri is een soort ijsje in de vorm van een cocktail, heerlijk voor als het ontzettend warm weer is!

Ingrediënten:

– 30 ml witte rum (of meer als je dat lekkerder vindt)
– 10 ml suikersiroop
– 10 aardbeien (bevroren het lekkerst)
– Limoensap

Stop in een blender de aardbeien, de witte rum, de suikersiroop en de limoensap. Mix totdat je een egaal rood mengsel krijgt, zorg ervoor dat het mengsel een beetje slushy wordt. Dit bereik je het best met bevroren aardbeien. Garneer het glas met een aardbei voor de ultieme zomerse vibe.

Tip! Hou je niet zo van aardbeien? Je kan ook ander fruit zoals ananas, frambozen of perzik gebruiken.

2. Tequila Sunrise

Een van de meest makkelijke en meest zomerse cocktails: de Tequila sunrise. Maak je klaar voor een zoete explosie aan smaken!

Ingrediënten:

– 45 ml tequila
– 90 ml sinaasappelsap (ander vruchtensap mag ook)
– 15 ml limonadesiroop
– Sinaasappel

Mix de tequila met het sinaasappelsap en giet het daarna in een lang glas met ijs. Om het sunrise-effect te creëren heb je een lepel nodig. Hou deze lepel met de bolle kant omhoog boven het glas. Giet de siroop over de bolle kant van de lepel in het glas. De siroop zal langzaam naar de onderkant van het glas drijven en zo heb je het sunrise-effect. Garneer met een schijfje sinaasappel.

3. Blue Lagoon

Een blauwe cocktail die je gelijk doet denken aan de azuurblauwe zeeën op tropische eilanden!

Ingrediënten:

– 30 ml wodka
– 15 ml Blue Curaçao
– 20 ml citroensap
– Fles Sprite
– Citroenen

Vul het glas helemaal vol met ijs en giet de wodka en citroensap erbij. Doe er een klein beetje Sprite bij, maar laat nog wat ruimte over in het glas. Voeg dan de Blue Curaçao toe en mix de cocktail tot een geheel. Garneer met een citroenschijf en voilà, een heerlijk frisse cocktail!

4. Frosé

Het lekkerste wijntje in de zomer is natuurlijk een rosé. Maar hoe perfect is het als je deze rosé in een cocktail kan veranderen? Zie hieronder hoe je dit doet.

Ingrediënten:

– 750 ml rosé (kies zelf welke rosé je het lekkerst vindt)
– 250 gram aardbeien of frambozen (niet bevroren)

Pak een ijsblokjestray en vul deze met rosé. Als de ijsblokjes zijn bevroren doe je ze samen met de aardbeien of frambozen in de mixer. Mix totdat je een mooi egaal mengsel krijgt. En zo heb je een heerlijke rosé veranderd in een zomerse cocktail!

5. Pina colada

Zin in een heerlijke tropische cocktail die je doet denken aan palmbonen en hagelwitte stranden? Dan is dit de perfecte cocktail voor jou!

Ingrediënten:

– 100 ml witte rum of Malibu
– 30 ml kokosmelk
– 50 ml ananassap

Doe in een mixer de witte rum, de kokosmelk en de ananassap en mix tot een egale cocktail. Vul een glas helemaal met ijs en giet het cocktailmengsel erbij. Garneer met een parasolletje en een ananasschijf om in de tropische sferen te komen!

Tip! Heb je als student geen blender? Gebruik dan een maatbeker en staafmixer.