5 YouTube-kanalen voor rechtenstudenten!

Als rechtenstudenten zitten wij alleen maar met onze neus tussen de boeken. Maar soms is het ook fijn om eens op een andere manier informatie binnen te krijgen. Daarom hier vijf YouTube-kanalen met handige informatie en nuttige tips!

1. Verweij’s videocolleges

Op dit YouTube-kanaal vind je video’s over de rechtstaat. Erik Verweij, advocaat in Rotterdam, wil met zijn video’s de rechtsstaat begrijpelijker maken. Daarnaast gaat hij in op actuele ontwikkelingen binnen de rechtsstaat en wat voor invloed dit heeft op de samenleving. Iedere maandag komt er een video online met de laatste ontwikkelingen in Nederland. In deze video’s van vijf tot tien minuten leer je hoe de juridische regels en de samenleving elkaar raken.

2. DrWernaart

Bart Wernaart, professor Moral Design Strategy bij Fontys Hogescholen, geeft aan de hand van korte maar leerzame video’s uitleg over international business law en law and ethics. Op een simpele maar grappige manier legt Bart in Nederlandstalige en Engelstalige video’s uit hoe juridische kwesties moeten worden opgelost. Onderwerpen die aan bod komen zijn productaansprakelijkheid, auteursrecht, constitutioneel recht, normatieve ethiek en postmoderne ethiek.

3. WaysToStudy

In deze handige video’s geeft een Nederlandse rechtenstudente studeertips om het optimale uit je studieproces te halen. Zo geeft ze tips over hoe je samenvattingen moet schrijven, hoe je de hele dag productief kan blijven en hoe je je op de juiste manier kan voorbereiden voor examens. Daarnaast zijn er ook video’s waarin je het leven van deze rechtenstudente voor een dag kan volgen. Met deze handige video’s word jij in no-time een top student!

4. The Law Simplified

Op dit Engelse YouTube-kanaal worden op een simpele manier juridische onderwerpen uitgelegd. Deze onderwerpen variëren van intellectueel eigendomsrecht en de geschiedenis van Engels recht tot ondernemingsrecht. Daarnaast staan er ook veel video’s online over hoe je je het best kan voorbereiden op een examen en hoe je gegarandeerd je examen kan halen. Zo worden er tips gegeven over het juist beantwoorden van examenvragen en over hoe ver van tevoren je moet beginnen met studeren. Deze leuke video’s vertellen je hoe jij het beste uit je studie kan halen!

5. Study with me video’s

Heb jij ook altijd moeite om motivatie te vinden voor je studie of kan jij je moeilijk concentreren? Dan zijn deze video’s het juiste hulpmiddel! In drie uur durende video’s ga je samen met iemand anders studeren. Deze video’s leren je nieuwe studietechnieken en door middel van achtergrondgeluiden blijf je goed geconcentreerd! Doordat je iemand anders ziet studeren raak je zelf ook gemotiveerd om actief aan de studie te gaan en je deadlines of examens te halen.