5 tips voor effectief gebruik van je wettenbundel

De meeste rechtenstudenten kopen jaarlijks een nieuwe wettenbundel, maar haal jij al alles uit dat dikke boekwerk? Vijf tips voor een goede start.

  1. Neem je tijd

Ongemerkt biedt je wettenbundel erg veel steun bij het zoeken naar de juiste artikelen. Neem eens een middag de tijd om écht goed de inhoudsopgave en de index achterin de wettenbundel te bekijken. Dit zijn twee fijne hulpmiddelen om tijdens het studeren op terug te vallen.

  1. Plak die tabjes

Bij je wettenbundel zitten standaard tabjes met de namen van de belangrijkste wetten en boeken erop. Maak er gebruik van, want dat scheelt een hoop geblader!

  1. Eén kleur per vak

Voorkom dat je tijdens je tentamen door de zenuwen compleet de kluts kwijtraakt en gebruik daarom per vak standaard één kleur tabjes. Gebruik bij voorkeur ook dezelfde kleur markeerstift.

  1. Markeren maar

Onderstrepen is donkergrijs gebied, maar het markeren van termen of artikelen in je wettenbundel is meestal geen probleem. Doe dat tijdens je collegeweken en niet pas een paar dagen voor je tentamen.

  1. Oefenen, oefenen, oefenen

Samenhangend met het vorige punt: op tijd beginnen en blijven oefenen. Rome is ook niet in een dag gebouwd, dus je moet je wettenbundel leren kennen. Helaas bestaan wettenbundels nog niet in pocket-formaat, maar Sdu biedt haar wettenbundel aan in drie delen, dat scheelt alweer het nodige sjouwwerk. Er is dus geen reden om je wetboeken bij colleges thuis te laten.

Lees ook: 7 ergernissen die elke rechtenstudent herkent (puntje 5!)