5 tips voor de ideale inrichting van je studentenkamer

Ga je op jezelf wonen? Dan moet je met de nodige zaken rekening houden. Vijf tips voor de ideale inrichting van je studentenkamer!

Tip 1: Bereid je voor

Voorkom verrassingen en doe voordat je de bouwmarkt instapt alvast het nodige voorwerk. Zoek online en speur in tijdschriften om te kijken naar leuke stijlen en fijne aanbiedingen. Ook kun je een plattegrond maken om er zeker van te zijn dat alles in je kamer past.

Tip 2: Benut de ruimtes

Omdat een studentenkamer vaak niet groot is, moeten alle ruimtes optimaal benut worden. Een bed met daaronder lades is erg praktisch om spullen die je niet elke dag gebruikt in op te bergen. Gebruik opbergboxen, timmer planken aan de muur of plaats een klein kastje onder je wastafel. Daardoor oogt je kamer gelijk opgeruimd.

Tip 3: Wees creatief

Er zijn veel mogelijkheden om kosten te besparen. Handige opa of creatieve vader? Vraag aan hen of ze een tafel of (boeken)kast kunnen maken. Kringloopwinkels herbergen soms pareltjes van spullen en op Marktplaats en Facebook’s Marketplace zijn vaak genoeg spullen gratis of voor een leuke prijs te verkrijgen.

Tip 4: Lekker slapen

Als student zijn de nachten kort en wil je dus niets liever dan heerlijk doorslapen. De juiste raambekleding helpt je daarbij. Verduisteringsgordijnen maken je slaapkamer donker en dempen het buitengeluid. Met goedkope rolgordijnen heb je verschillende keuzemogelijkheden, waardoor je kunt variëren qua lichtinval en mate van privacy.

Tip 5: Laat de ruimte groter lijken

Wie niet sterk is, moet slim zijn en dat geldt ook voor het groter laten lijken van kleine ruimtes. Schaf een grote spiegel aan en hang die strategisch op, gebruik lichte kleuren, laat ramen onbedekt voor meer daglicht en hang je televisie aan de muur.

Wanneer je het nodige voorwerk verricht, je de ruimtes optimaal benut, creatief bent in het besparen van kosten én zorgt voor een goede nachtrust voel jij je straks helemaal thuis in je eigen studentenkamer!