5 soorten rechtenstudenten tijdens deze coronacrisis

In tijden van crisis komen er allerlei verschillende persoonlijkheden naar boven: zo is de ene persoon angstiger dan de ander. Deze coronacrisis zorgt er ook voor dat er verschillende soorten rechtenstudenten ontstaan… Welk type is voor jou het meest herkenbaar?

Door Loes van den Wijngaard

1. De gemotiveerde student

Deze soort rechtenstudent vindt quarantaine de perfecte kans om te knallen! Onderwijsgroepen worden tot in de puntjes voorbereid, ellenlange samenvattingen voor tentamens worden geschreven en ondertussen neemt deze student zijn huis ook eens grondig onder handen. Takenlijstjes worden gemaakt en in hoog tempo afgevinkt door deze rechtenstudent, dus de quarantaine mag nog wel wat langer duren.

2. De ‘yes, nu al vakantie’-student

Dat het nog geen vakantie is en er gewoon nog colleges moeten worden gevolgd en tentamens moeten worden gemaakt, lijkt deze student niet helemaal door te hebben. Van ellenlang uitslapen tot het bekijken van alle films op Netflix, deze student neemt het ervan. Tip aan deze soort: vergeet niet dat het geen vakantie is en spreek niet met vrienden af, maar houd afstand!

3. De overweldigde student

Iedere dag heeft deze student een kleine paniekaanval of een volwaardige mental breakdown, want hoe moet dit nu allemaal?! De programma’s om online onderwijs te volgen zijn wel heel erg wennen, tentamens gaan opeens op een hele andere manier door en betekent dit nu dat hij gaat afstuderen zonder bewust zijn laatste college mee te maken? Dit soort rechtenstudent zijn we allemaal op een bepaald moment in deze onzekere tijd en dat is meer dan logisch.

4. De boze student

Deze student is boos op alles en iedereen. Waarom moest het coronavirus net uitbreken nu hij in zijn afstudeerjaar zit?! Ondanks alle goede bedoelingen en de voorzieningen die docenten, universiteiten en hogescholen proberen te treffen is het voor deze student niet snel goed genoeg. Deze student verwacht compensatie voor dit leed!

5. De ‘go with the flow’-student

Door de coronacrisis is er veel onzekerheid over afstuderen, collegegeld, het verliezen van bijbaantjes en nog veel meer, maar dat lijkt dit soort rechtenstudent niet te deren. Deze student volgt netjes alle maatregelen van het RIVM op, hoort vanzelf wel wat voor vorm zijn tentamens gaan krijgen en rekent erop dat de universiteiten en hogescholen rekening houden met de onzekerheid en stress die deze crisis veroorzaakt. Waren we allemaal maar een beetje meer zoals dit soort rechtenstudent…