5 podcasts voor deze zomer!

Podcasts blijven enorm populair en met de volgende vijf podcaststips is vervelen deze zomer geen optie!

1. Buiten de muren

Deze podcast bestaat uit zes afleveringen die  twee ex-gedetineerden (Harry en Bram) volgen op hun terugweg naar het gewone leven. Harry en Bram willen beiden niet meer terugkeren naar de gevangenis en willen het allemaal anders doen, maar de maatschappij heeft hier weinig vertrouwen in. Volgens de cijfers belandt een kwart van de ex-gedetineerden binnen twee jaar alweer in de gevangenis. 70% komt binnen zeven jaar weer in aanraking met justitie. Waarom en wanneer vallen ex-gedetineerden weer in herhaling? En waarom slaagt het justitiële systeem er blijkbaar ook niet in om deze mensen op het rechte pad te krijgen?

2. De VRIJMIPO

Iedere vrijdagmiddag zitten beste vriendinnen Mirthe (rechtenstudente) en Benthe (studente communicatie- en informatiewetenschappen) onder het genot van een wijntje samen en bespreken alles over het studentenleven, hun toekomstplannen en allerlei maatschappelijke onderwerpen. Op moment van schrijven staan er elf afleveringen online, waarbij de onderwerpen uiteenlopen van irritaties in de supermarkt en veilige seks tot burn-outs en concurrentie binnen vriendschappen en relaties.  Pak er een wijntje bij en geniet van deze heerlijke podcast!

3. Goed met Geld

Arjan en Bas bespreken in podcasts van vijftien minuten hoe je goed kan omgaan met geld en bespreken per aflevering een ander geldonderwerp. Dit varieert van minimalisme, crowdfunding en beleggen tot financiële onafhankelijkheid. Deze show is voor iedereen die meer uit zijn geld wil halen en doelen wil leren opstellen. Ook interviewen Arjan en Bas vaak experts op het gebied van geld om zo dieper op bepaalde onderwerpen in te kunnen gaan. Het is een luchtige, leerzame podcast gevuld met humor voor mensen die bewuster willen omgaan met hun geldzaken.

4. Juridisch Geneuzel

Hidde en Niels hebben allebei rechten gestudeerd aan de UvA en besloten samen een podcast te maken. Mensen vinden het recht vaak eng, ongrijpbaar of vreselijk saai. Met deze podcast willen Hidde en Niels op een toegankelijke manier laten zien hoe het recht in elkaar zit en dat recht ook zeker leuk kan zijn. In de podcasts wordt vooral ingegaan op arbeidsgerelateerde vraagstukken. Ook wordt gekeken naar de invloed van corona op het arbeidsrecht. Op een humoristische maar serieuze manier worden actuele vraagstukken besproken.

5. Leef je mooiste leven!

In deze podcast wordt besproken hoe je ervoor kan zorgen dat je je mooiste leven leidt. Michael en Cindy bespreken verschillende onderwerpen over hoe je je eigen leven kan verbeteren en het beste eruit kan halen. Iedereen geeft andere betekenissen aan emoties en gedachten en iedereen wil uiteindelijk gelukkig en succesvol worden. Om dit te bereiken praten Michael en Cindy over positiviteit, helderheid, kritiek, spiritualiteit, beperkingen en innerlijke rust. Een podcast die je helpt met keuzes maken en persoonlijke ontwikkeling, wat zal leiden tot betere prestaties.

Op zoek naar nog meer podcasts? We tipten al eerder pareltjes in de volgende artikelen: