5x vakantie in eigen land

Hoewel de vooruitzichten voorzichtig optimistisch zijn, geef je dit jaar misschien toch de voorkeur aan vakantie in eigen land boven palmbomen in verre oorden. Daarom vijf prima vakantieideeën op eigen bodem!

Oesters rapen in Zeeland

Ga lekker op oesterexpeditie in Zeeland! Wat heb je nodig? Regenlaarzen, een emmer, handschoenen, een oestermes en natuurlijk wat biertjes. Met een prachtig uitzicht op de zee ben je op zoek naar de lekkerste oesters en met veel geluk vind je misschien zelfs een parel! Heb je toch weer een stukje van je studieschuld afbetaald, hoe mooi is dat! Als je eenmaal je emmertje hebt gevuld leg je op het strand een deken neer, haal je de biertjes uit de koelbox, maak je de oesters open en slurpen maar! Zo heb je een heerlijk diner op het strand en kan je ook genieten van de zonsondergang. Wat wil je nog meer?!

Cocktailcruise in Amsterdam

Welke student houdt er nou niet van cocktails? Het enige minpunt is dat ze soms flink aan de prijs kunnen zijn en ome DUO niet voor alles kan betalen. Maar ik kan je vertellen, deze cocktailcruise is zeker het geld waard! Samen met je vrienden cruise je door de kanalen van Amsterdam onder het genot van de lekkerste cocktails en zo ontdek je het nachtleven van Amsterdam.

Kanotocht in de Biesbosch

Een beetje sportiviteit tijdens de vakantie kan ook geen kwaad, want onze coronakilootjes moeten we toch een keer kwijt. Ga lekker kanoën door de jungle van de Biesbosch, ontdek de smalle kreekjes, de overhangende takken en wilde dieren. Kanoën is een echte work-out en na zo’n actieve dag heb je wel een drankje verdiend! Ga met je vrienden op zoek naar een lekker restaurant aan het water en geniet van een welverdiend wijntje met een borrelplank om de dag goed af te sluiten.

Huur een Vespa!

Ontdek je favoriete stad op een Vespa! Door middel van deze leuke scooter cross je door de stad en leer je die in één dag kennen. Geen last meer van blaren of pijn aan de voeten, want met de Vespa verplaats je jezelf gemakkelijk van plek naar plek. Blijf niet alleen in de stad, maar ga ook eens naar de buitengebieden en neem een welverdiende pauze in een van de prachtige landschappen die Nederland te bieden heeft.

Eilandhoppen

Soms vergeten we dit gedeelte van Nederland weleens, maar wij hebben toch echt vijf prachtige eilanden in ons kikkerlandje. In plaats van eilandhoppen in Griekenland gaan we nu eilandhoppen in Nederland! Ieder eiland heeft zijn eigen unieke plaatsjes en natuurgebieden. Ontdek de prachtige bossen, duinen en stranden en gebruik de veerboot om van eiland naar eiland te reizen. En vergeet niet om de zeehonden te spotten!

Lees ook: 27x fijne “juridische” boeken voor in de hangmat