5 herkenbare situaties tijdens studeren met je wettenbundel

Er zijn weinig boeken waar we tijdens onze studie zo’n haat-liefde verhouding mee hebben, want let’s face it: we kunnen niet met en zonder deze bundel vol kennis. Vijf herkenbare situaties tijdens het gebruik van… je wettenbundel.

1. Sjouwwerk

Wat een gewicht hè? Met de wettenbundel voel je je spontaan weer een brugpieper met een veel te zware schooltas. Gelukkig is de Collegebundel opgedeeld in drie delen én krijg je bij de aanschaf van de bundels gratis toegang tot Kluwer Navigator, waardoor je gemakkelijk alle inhoud van je wettenbundel online kunt vinden. Je rug is je dankbaar.

2. Waar begin ik??

Paniek! Zoveel pagina’s en je hebt zelfs nog nooit van de wet in kwestie gehoord. Vooral bij de start van een nieuw vak is het werken met de wettenbundel altijd weer even wennen. Stiekem meekijken met studiegenoten zit er tijdens je tentamen niet in, maar ook daarvoor biedt je Collegebundel hulp. Kijk eens naar de inhoudsopgave vooraan en de index met belangrijke begrippen achterin. Je weet dat je de leerstof onder de knie begint te krijgen als je die niet meer nodig hebt.

3. Welk artikel is van toepassing?

Een valkuil tijdens het studeren: snel de artikelen opschrijven die de docent tijdens colleges noemt, maar vervolgens niet écht naar de inhoud van dat artikel kijken. Neem je tijd om een wet en de bijbehorende artikelen echt te doorgronden. Hak de wetsartikelen voor jezelf in stukjes en kijk of je alle onderdelen begrijpt. Let in je Collegebundel ook goed op de beschrijvingen naast de wetsartikelen, dat scheelt je een hoop tijd!

4. Mag ik nu wel of niet markeren in m’n bundel?

Het verschilt per onderwijsinstelling, maar meestal mag je wel artikelen markeren in je wettenbundel. In je bundel schrijven is vanzelfsprekend uit de boze en ook met woorden of zinsneden onderstrepen moet je erg uitkijken. Vraag dat laatste dus altijd even na bij je docent. Wil je er zeker van zijn dat je tijdens een surveillancecontrole niet uit de tentamenzaal wordt verwijderd, doe het dan gewoon niet.

5. Ik zie door de tabjes m’n bundel niet meer!

Vijf tentamens achter elkaar met allemaal een berg wetsartikelen die je echt niet mag vergeten. Dat vraagt om tabjes in allerlei kleuren, maar houd het bij één kleur per vak. We geven deze handige plakkers en meer fijne studie goodies maandelijks weg in onze speciale Lawstudent survivalkits, dus houd de Facebookpagina van Het Rechtenstudentje in de gaten! Zie je zo’n regenboog bundel echter niet zo zitten? Maak dan tijdens het studeren per vak een lijstje met de belangrijkste artikelen, zodat je de tabjes na elk tentamen gemakkelijk een nieuw plekje kunt geven. En wil je in vier minuten ontdekken hoe je het meeste haalt uit je Collegebundel, bekijk dan dit instructiefilmpje.