5 digitale escape games en moordspellen om deze lockdown door te komen!

Tijdens een pandemie is het niet handig om je op te laten sluiten in een kleine kamer met andere mensen, maar dat betekent niet dat jij geen escape room of moordspel thuis kunt doen! Met deze tips houd je de lockdown leuk, vanuit je eigen huis.

Door Loes van den Wijngaard

1. Crimibox

Met de Crimibox ben jij de detective die een moordzaak moet oplossen! Je kan een box naar je op laten sturen, maar er zijn ook volledig digitale varianten. Ook kan je het zowel alleen als samen (via Zoom) doen. Zoek naar aanwijzingen in het dossier en misschien vind je wel iets dat je naar een verdachte leidt… Wil jij testen of je een goede rechercheur zou zijn? Dit is je kans!

2. De Verloren Herinnering

Dit lijkt op een traditionele escape room, waar je aan de hand van puzzels steeds nieuwe hints kunt ontdekken en naar nieuwe ruimtes kunt. Het grootste verschil? Het is helemaal online! Via verschillende wegen probeer jij het mysterie te ontrafelen achter de kist die je op zolder hebt gevonden… Onderschat deze escape room niet, want je hebt urenlang speelplezier!

3. Escapedemic

Wat is er passender voor deze tijd dan een escape room die gaat over een pandemie en het vinden van een vaccin? Niks! Met verschillende puzzels kan je een vaccin ontwikkelen en voorkomen dat dit dodelijke virus zich verder verspreidt. Kan jij die held zijn die we allemaal nodig hebben?

4. The Heist Begins

Als een advocaat je vertelt dat je inbraakplannen kans van slagen hebben, dan moet je het wel proberen natuurlijk… Weet jij de kluis van de conservator van het Rijksmuseum te kraken en de buit mee te nemen? Deze online escape game is gratis en duurt ongeveer een uurtje!

5. Inspective

Ook dit moordspel kun je helemaal digitaal spelen, of je krijgt een fysiek dossier toegestuurd. Zo kun je alles uitpluizen op zoek naar die ene aanwijzing die je naar de moordenaar leidt! Bij Inspective heb je varianten die te spelen zijn t/m 12 personen, dus een ideale manier om een verjaardag of familiedag toch door te laten gaan, maar dan helemaal coronaproof.