5 apps voor een stressloze tentamenweek!

Nu het einde van het academisch jaar nadert, staan ook de tentamenweken en scriptiedeadlines voor de deur. Vandaag delen we daarom vijf apps waarmee jij zonder stress deze periode door kunt komen!

Door Loes van den Wijngaard

1. Wunderlist

De app Wunderlist is ideaal voor alle lijstjesfanaten, want het geeft je de mogelijkheid om via je telefoon to do-lijstjes te maken. Je kunt deze lijstjes verdelen in verschillende categorie├źn, waardoor je een duidelijk overzicht kan krijgen van wat je voor welk vak nog moet doen!

2. Headspace

Headspace is de perfecte app voor mensen die tijdens de tentamenperiode wat ontspanning kunnen gebruiken. Via deze medidatie- en mindfulnessapp kun je namelijk een aantal belangrijke manieren leren om te ontspannen. Het hoeft maar een paar minuten per dag te duren en je kan er weer tegenaan!

3. Calm

Merk je dat de stress begint toe te nemen? Dan is de Calm-app iets voor jou! Ook Calm kan je helpen met mediteren en ontspannen, maar helpt je ook met ademhalingsoefeningen en beter in slaap komen. Want goed slapen is natuurlijk het allerbelangrijkste tijdens dit soort periodes!

4. Be Focused

Als je makkelijk afgeleid bent en zonder dat je het door hebt gedachteloos door je Instagram- of Facebook timeline aan het scrollen bent, dan is de Be Focused-app wellicht een uitkomst. Deze app zorgt ervoor dat je door middel van timers bepaalde tijdperiodes besteed aan het volbrengen van je taken en laat hierbij je productiviteit en voortgang zien. Precies dat stukje extra motivatie wat je nodig hebt!

5. The Homework App

Het kan tegen het einde van het jaar soms zo druk zijn, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Deze app helpt je orde te scheppen in deze chaos! The Homework App biedt je een overzichtelijke agenda waarin alles staat wat je nog moet doen en zal je ook herinneren aan deze taken. Zo kom je nooit meer te laat achter die ene deadline!

Nog meer apps nodig om te ontspannen of te plannen? We schreven eerder al eens artikelen over de beste apps om te plannen, te studeren en je tentamens voor te bereiden.