4x vrijwilligerswerk én een zakcentje verdienen in coronatijd

Door de coronacrisis kan het moeilijker zijn om een bijbaan te vinden of te houden. Heb je geen werk, maar wil je wel aan je cv werken, of wil je toch een zakcentje verdienen, dan vind je hieronder inspiratie.

1. Vrijwilliger hulplijn Rode Kruis

Je beantwoordt telefoontjes van mensen die de Rode Kruis Hulplijn bellen. Je kunt telefoontjes verwachten van mensen die in thuisquarantaine zitten, een luisterend oor nodig hebben, praktische vragen hebben over corona of op welke manier dan ook geraakt zijn door de maatregelen rondom corona. Je draait wekelijks in ieder geval één shift van circa vier uur per dag en kunt dit werk geheel vanuit thuis uitvoeren.

Kijk hier voor meer informatie.

2. Vrijwilliger De Luisterlijn / De Zilverlijn

Ook bij deze vrijwilligersfunctie bel je veel. Wil je liever chatten? Dat kan ook. De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een gedegen Luisterlijntraining.

Kijk hier voor meer informatie.

Daarnaast is er ook De Zilverlijn, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. De tijden om het vrijwilligerswerk te doen zijn hier heel flexibel.

Kijk hier voor meer informatie.

3. Kaartjes schrijven voor eenzame ouderen

NLvoorelkaar organiseert speciaal voor de ouderen in deze coronatijd de ‘coronapost challenge’. “Een lieve boodschap en wat bemoedigende woorden kunnen iemands dag écht opfleuren.”

Kijk hier voor meer informatie.

4. Geef digitaal Nederlandse les

Stichting Het begint met taal zoekt vrijwilligers die aan de slag willen binnen het project Kletsmaatjes. Hiervoor dien je twintig weken lang één uur per week beschikbaar te zijn. Je wordt gekoppeld aan een persoon die al enigszins Nederlands spreken, maar onze taal graag beter willen leren.

Kijk hier voor meer informatie

Centje verdienen

Vind je het lastig om een bijbaan te vinden en zou je het liefst wat bijverdienen vanuit thuis? Op bijbaan.nl zijn er diverse opties. Kijk daarnaast op thuiswerkvacatures.nl voor vacatures specifiek gericht op rechtenstudenten.

Leestips

Meer inspiratie nodig? We schreven eerder de volgende relevante artikelen: