3x fijne juridische Netflixtips voor dit weekend

Zitten de eerste drukke studiedagen van het nieuwe collegejaar er weer op en heb je zin in een dagje he-le-maal niets? Drie kijktips om je dag (of een heel weekend) op de bank door te komen!

1. Love, Guaranteed

Deze nieuwe Netflix-aanwinst werd begin september 2020 gelanceerd en is een echte feel good film. Om haar kantoor te redden, neemt advocaat Susan een goedbetaalde zaak aan van Nick, die een datingsite voor de rechter wil slepen na bijna duizend (!) dates zonder succesvolle afloop. Ondanks het voorspelbare einde een zeer vermakelijke film.

2. Law Abiding Citizen

Het contrast met de eerste filmtip had niet veel groter kunnen zijn. In deze thriller met Gerard Butler en Jamie Foxx uit 2009 ziet Clyde Shelton hoe zijn vrouw en dochter voor zijn ogen worden vermoord. De twee daders komen tien jaar later onder verdachte omstandigheden om het leven. Clyde is meteen de hoofdverdachte, maar heeft hij het gedaan, en hoe?

3. De Ridder

Nadat een zaak bij de rechtbank in Gent op dramatische wijze afloopt, wil de jonge advocaat Helena de Ridder een nieuwe start maken als officier van justitie. Met vier seizoenen, gelanceerd tussen 2013 en 2016, biedt de serie met in totaal 47 afleveringen van gemiddeld 50 minuten per stuk voldoende vermaak.

Lees ook: 11 Netflixseries die jij als rechtenstudent móet zien!

Combineer ontspanning met het nuttige en schrijf je in voor onze online scriptiecursus!