3x fijne (juridische) filmtips voor dit weekend

Even helemaal klaar met die online colleges en toe aan wat ontspanning? Drie fijne kijktips om je weekend door te komen.

1. The Trail of the Chicago 7

Film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wat een vreedzaam protest had moeten zijn, veranderde in een gewelddadige aanvaring met de politie. Daarop volgde een van de beruchtste rechtszaken in de geschiedenis. Sinds 1 oktober te zien op Netflix.

2. The Last Right

Na de dood van zijn moeder keert de succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) vanuit Boston terug naar zijn geboortedorp in Ierland, waar hij de zorg voor zijn autistische tienerbroer op zich moet nemen. Na de vlucht wordt hij echter opgezadeld met het lijk van Jim Norton, die man die naast hem in het vliegtuig zat. Vanwege een fout wordt Daniel aangezien als nabestaande. Het is het begin van een roadtrip door Ierland, samen met zijn broer en Mary Sullivan, een jonge begrafenisondernemer met een eigen agenda. Vanaf 22 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

3. Ocean’s 8

Verstand op nul en met snacks en drank op de bank; Ocean’s 8 kijkt makkelijk weg en laat de hersenpan even tot rust komen. De cast kent veel bekende gezichten, waaronder Sandra Bullock en Anne Hathaway. In het kort: Debbie Ocean (Bullock) is de zus van bendeleider Danny Ocean. Ge├»nspireerd door zijn kraken besluit ze een grote roof te plegen tijdens het Met Gala, een jaarlijks liefdadigheidsbal in New York. Daarbij wordt ze geholpen door een groep vrouwelijke criminelen.

Nog meer filmtips? Kijk dan hier.

Moet je dit weekend eigenlijk aan je scriptie werken? Schrijf je dan in voor onze online scriptiecursus! Dan kun je daarna met een gerust hart nog een filmpje kijken ­čśë