3 kijktips voor een grijze zondag

Dringend toe aan een dagje ontspanning? Drie kijktips om je zondag (of het hele weekend) door te komen.

1. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Deze vierdelige true crime serie vertelt het verhaal van ‘The Night Stalker’, een brute seriemoordenaar die in de jaren tachtig in Los Angeles en San Francisco mensen in hun huizen overviel, verkrachtte en (vaak) vermoordde. In de documentaire zien we hoe twee jonge rechercheurs beginnen aan een race tegen de klok. Meeslepend vertellen ze aan de kijker hoe dit waargebeurde verhaal tot een einde komt. Een ijzingwekkende serie, die ondanks dat het nog maar een paar dagen op Netflix staat, al veel positieve kritieken heeft ontvangen.

2. Line of duty

Een fijne actiefilm mag in dit rijtje niet ontbreken. Wanneer de elfjarige dochter van de politiechef wordt ontvoerd, zet politieagent Frank Penny alles op het spel om haar te redden. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de jonge journaliste Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Terwijl de stad toekijkt, beginnen Frank en Ava aan een race tegen de klok.

3. Inside the world’s toughest prisons

Met vijf seizoenen heb je genoeg om meerdere weekenden te vullen. Inside the world’s toughest prisons telt negentien afleveringen van gemiddeld vijftig minuten per stuk. Per aflevering wordt een andere gevangenis uitgelicht. Tipje van de sluier: de verschillen zijn groot.

Meer kijktips vind je hier.