3 juridische Netflix tips voor een luie zondag

Even een time-out nodig van je studieboeken en huishoudelijke klusjes? Drie fijne kijktips om je zondag door te komen.

1. Molly’s Game

Molly is een getalenteerde skister die in Los Angeles terechtkomt in het winstgevende pokermilieu. Als de gastvrouw van pokerwedstrijden voor steenrijke zakenmannen en acteurs verdient ze grote sommen geld. Ze leeft in een wereld vol luxe en aanzien, tot de FBI besluit om de exclusieve wedstrijden te onderzoeken.

2. Trial 4

Beschuldigd worden van een moord die je niet hebt gepleegd: het overkwam Sean Ellis in 1993. Over deze rechtszaak gaat de nieuwe Netflix documentaire Trial 4, die sinds een paar weken op Netflix staat. Na twee ‘mistrials’ werd Ellis tijdens zijn derde proces veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Na 22 jaar besluit men echter zijn zaak te heropenen. In de documentaire ligt de nadruk op dit vierde proces.

3. The Shawshank Redemption

We sluiten het rijtje af met een absolute klassieker die iedere rechtenstudent gezien moet hebben. The Shawshank Redemption is een film over het leven in de Amerikaanse Shawshankgevangenis, waar corruptie bij bewakers en directie hoogtij viert. Hoofdpersoon Andy Dufresne, een bankier, wordt tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar, maar is hij schuldig? En hoe houdt hij zijn hoofd boven water tussen de muren?

Nog meer filmtips? Kijk dan hier.