27x ‘juridische’ boeken voor in de hangmat!

Heerlijk die vakantie! Tijd om even te ontsnappen aan de studieboeken, ongegeneerd aan de cocktails te gaan en je even niet druk te maken om tentamens. Van plan om te chillen in een hangmat? Doe dat met deze lijst boeken! 

Advocaat van de duivel [John Grisham]
Zonder het te weten wordt Mitchell McDeere, briljant rechtenstudent van arme komaf, al geruime tijd in de gaten gehouden. Zodra hij afstudeert, biedt een prestigieuze advocatenkantoor hem een gouden toekomst aan. Maar daar staat wel wat tegenover.
Bestel/bekijk het boek hier

Anne: Kroniek van een zoektocht [Hans Faber]
Een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Op 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. De afloop blijkt fataal.
Bestel/bekijk het boek hier

Dagboek van een getuige [Astrid Holleeder]
Een indringende en emotionerende inkijk in het leven van Astrid Holleeder van begin 2016 tot en met augustus 2017. Als getuige in het proces tegen haar broer, topcrimineel Willem Holleeder, leeft zij ondergedoken.
Bestel/bekijk het boek hier

De advocaat [René Appel]
David is strafpleiter bij een groot Amsterdams advocatenkantoor. Als junior krijgt hij vooral kleine zaken, maar zijn ambitie gaat verder. Zijn wens lijkt te worden vervuld als hij Hein Wesseling, een verdachte uit de vastgoedwereld, juridisch moet bijstaan.
Bestel/bekijk het boek hier

De breuk [Gerard Spong]
Op een dag krijgt strafadvocaat Charles Fitzroy Spinning, alias Gerard Spong, een telefoontje uit Oslo. Het blijkt het begin van een van de opmerkelijkste zaken in zijn leven.
Bestel/bekijk het boek hier

De goede advocaat [Britta Böhler]
Vooraanstaand advocaat in ruste Britta Böhler buigt zich over de belangrijke vragen van haar vak. Welke eigenschappen zijn onmisbaar voor een goede advocaat? Welke rol spelen ethiek, loyaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?
Bestel/bekijk het boek hier

De groenteboer uit Den Haag [Hubert-Jan van Boxtel]
Een autobiografie van Hubert-Jan van Boxel, die het van een doorsnee Haags jochie weet te schoppen tot destijds jongste notaris van Nederland en partner bij verschillende grote advocaten- en notariskantoren.
Bestel/bekijk het boek hier

De jacht op het recht [Inez Weski]
Strafpleiter Inez Weski vertelt met scherpe pen en humor over de rol van de overheid, bijzondere zaken en de pracht van haar vak.
Bestel/bekijk het boek hier

De jongen die wilde mislukken [Angela Wals]
Wat doe je als je vriend zijn criminele verleden aan je opbiecht? Freelancejournalist Angela Wals ging op onderzoek uit en verwoordt haar ervaringen in een persoonlijk boek.
Bestel/bekijk het boek hier

De jongens van de Corridor [Twan van den Brand]
In 1967 werd in het Brabantse dorp Zeeland het Penitentiair Trainingskamp ‘De Corridor’ geopend. Dit boek bevat de geschiedenis van deze bijzondere jeugdgevangenis met zo nu en dan opvallende gasten: zo was André Hazes een van de eerste jongens die er zat.
Bestel/bekijk het boek hier

De Rechter – Hacktische tijden [Jesse van Muylwijck]
Geen zin om te lezen, kijk dan plaatjes! Wederom een boek vol fijne strips van De Rechter.
Bestel/bekijk het boek hier

De Urenfabriek [Fleur Brockhus]
Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice. Geschreven vanuit persoonlijke ervaringen door Brockhus, die inmiddels geen advocaat meer is.
Bestel/bekijk het boek hier

De zweetvoetenman [Annet Huizing & Margot Westermann]
Wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Heeft een hond inspraak? Mag je je eigen fiets terugstelen? Wanneer mag je iemand een knal verkopen? Waarom bemoeit de overheid zich met hagelslag? Erg leuk boek voor kleine familieleden.
Bestel/bekijk het boek hier

Ik heb de tijd [Gerard Hammerstein]
Autobiografie van de Nederlandse advocaat Oscar Hammerstein aan de hand van drie bepalende gebeurtenissen in zijn leven: 1988 (diagnose hiv), 1994 (opgepakt wegens vermeende betrokkenheid bij witwassen) en 2002 (dood van vriend Pim Fortuyn).
Bestel/bekijk het boek hier

Judas [Astrid Holleeder]
Een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder.
Bestel/bekijk het boek hier

Komt een vrouw bij de hacker [Maria Genova]
Welkom in de wereld van de identiteitsfraude, een maar al te actueel onderwerp. Genova daagt een hacker uit om haar te hacken, en dat levert onthutsende resultaten op. Verplicht leesvoer.
Bestel/bekijk het boek hier

Meesterschrijvers [Simon Vuyk]
Dit boek verzamelt de beste cases van de bekendste strafpleiters van Nederland. Ze bespreken hun meest geruchtmakende zaken met verrassende ontknopingen, bekende verdachten en soms bizarre voorvallen.
Bestel/bekijk het boek hier

Mens in toga [Jan Hopmans]
In dertig korte stukjes beschrijft rechter Jan Hopmans opvallende, grappige en ontroerende gevallen in de rechtbank. Licht leesvoer, letterlijk en figuurlijk. Prima voor op een luchtbedje.
Bestel/bekijk het boek hier

Met een klap van de hamer [Veerle Corstens & Marjet Wullink]
Aan de hand van een kort verhaal in negen getitelde hoofdstukken wordt uitgelegd hoe rechtspraak in Nederland werkt. Heel geschikt om broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, dochters en zoons even zoet te houden.
Bestel/bekijk het boek hier

Mijn eerste lijk was gelukkig vers [Pascale Bruinen] 
‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ biedt een uniek kijkje achter de schermen van een officier van justitie. Bruinen schrijft in dit boek over haar vaak indringende ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke diensten en het leiden van politieonderzoeken.
Bestel/bekijk het boek hier

Moord, doodslag en andere zaken [Yehudi Moszkowicz]
De moord met de koekenpan, het bejaarde trio en natuurlijk het bloedbad in Club Mon Cheri, advocaat Yehudi Moszkowicz staat verdachten en slachtoffers van de meest aansprekende rechtszaken van Nederland bij.
Bestel/bekijk het boek hier

Overlever van de Bende van Nijvel [David van de Steen]
Op 9 november 1985 ziet de negenjarige David hoe zijn ouders en veertienjarige zus worden vermoord door de Bende van Nijvel. Dertig jaar later is hij zelf vader en op zoek naar antwoorden die de Vlaamse justitie nooit heeft gevonden.
Bestel/bekijk het boek hier

Tien geboden voor de advocaat-stagiair [Michel Knapen & Linda van der Ham]
Stageperiodes zijn voor de aankomende advocaat een waar mijnenveld. Dit boek geeft tips om om te gaan met flinke werkdruk, diverse soorten collega’s en een hiërarchische pikorde.
Bestel/bekijk het boek hier

Twaalf jaar onschuldig in de cel [Romano van der Dussen]
Op 2 september 2003 liep Romano van der Dussen na een ochtend zonnen een strand van de Costa del Sol af toen twee agenten hem staande hielden. In februari 2016 sprak het Hooggerechtshof in Madrid hem vrij. Over rechtelijke dwalingen en trage justitie.
Bestel/bekijk het boek hier

Vechten in toga [Raymond de Mooij]
Over kleurrijke mensen in aanloop naar en tijdens hun rechtszaak. Maak kennis met een minister, een tosti-meisje, vastgoedondernemers, oplichters, dames van plezier en vele anderen.
Bestel/bekijk het boek hier

Vrijgevochten [Mirjam de Blécourt]
Ze wordt bestempeld als moeder, topadvocaat en feminist. Hoe houdt ze zich staande op de Zuidas? Mirjam de Blécourt, partner bij Baker McKenzie, vertelt in Vrijgevochten openhartig over haar drijfveren en onzekerheden.
Bestel/bekijk het boek hier

W.O.L.F. [Boris Dittrich]
Wanneer in een Berlijns park een hoofd in een plastic tas wordt gevonden, staat het politieapparaat op scherp. Wie is het slachtoffer? Zijn er terroristen in het spel?
Bestel/bekijk het boek hier


Dit artikel bevat meerdere partner-links. Dit zijn enkel producten waar wij achter staan. Op het moment dat jij op een van de links klikt en iets op bol.com bestelt, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets, maar helpt ons om Het Rechtenstudentje draaiende te houden!