20+ fijne e-books voor rechtenstudenten

Je hoeft niet te wachten op bezorging en ze zijn doorgaans een stuk goedkoper dan papieren exemplaren. Ruim twintig fijne e-books (juridisch, autobiografisch én fictie) voor op de bank, balkon of in de achtertuin!

Fictie

Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Dit boek – waarvan er al ruim twee miljoen zijn verkocht – doet denken aan de cultfilm ‘The Stepford wives’ (1975), waarbij vrouwen gevangen worden gehouden om de perfecte, onderdanige huisvrouw te zijn die conservatieve mannen zich wensen. | Bekijk het e-book hier.

Advocaat van de duivel – John Grisham

Zonder het te weten wordt Mitchell McDeere, briljant rechtenstudent van arme komaf, al geruime tijd in de gaten gehouden. Zodra hij afstudeert, biedt een prestigieuze advocatenkantoor hem een gouden toekomst aan. Maar daar staat wel wat tegenover. | Bekijk het e-book hier.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade? | Bekijk het e-book hier.

De zeven zussen – Lucinda Riley

Ook deze populaire boekenreeks mag niet in dit rijtje ontbreken. Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Ze ontvangen allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. ‘De zeven zussen’ is het eerste deel van deze zevendelige serie. | Bekijk het e-book hier.

Eén minuut voor middernacht – David Baldacci

Op zoek naar de ontvoerder van haar zusje, komt FBI-agent Atlee Pine een seriemoordenaar op het spoor. Hem opsporen wordt echter lastig als ze na mishandeling van een verdachte een stapje terug moet doen. Ze komt er al snel achter dat in een kleine gemeenschap vol geheimen het verleden soms beter met rust gelaten kan worden. | Bekijk het e-book hier.

In hechtenis – Nicci French

In hechtenis van schrijversduo Nicci French gaat over een vrouw die vanuit de gevangenis haar onschuld probeert te bewijzen. Een thriller vol onverwachte wendingen. | Bekijk het e-book hier.

Het Nachtvuur – Michael Connelly

Zijn mentor leerde rechercheur Harry Bosch dat je op maar één manier een goede politieman kon zijn: door elke zaak persoonlijk op te nemen en met koppig doorzettingsvermogen aan te pakken. Maar dan duikt er na de dood van mentor John ineens een oud dossier op dat hij nooit op heeft lossen. | Bekijk het e-book hier.

Laatste weduwe – Karin Slaughter

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos. | Bekijk het e-book hier.

Lentevuur – Suzanne Vermeer

Een aanrijding tijdens een vakantie in Tsjechië zet Julia’s leven op zijn kop. Was het een ongeluk of is er meer aan de hand? | Bekijk het e-book hier.

Naar de overkant – Santa Montefiore

Marigold woont met man Dennis en dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland. Wanneer ook haar bejaarde moeder bij hen intrekt en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. ‘Een echte Montefiore: een meeslepend verhaal over familie, liefde en levensbepalende keuzes.’ | Bekijk het e-book hier.

Wild – Harlan Coben

Dertig jaar geleden werd er een kind gevonden in het bos. Nu moet hij de verdwijning van een ander kind oplossen. | Bekijk het e-book hier.

Winterland – Kim Faber

Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot er plots een gouden tip binnenkomt. | Bekijk het e-book hier.

Juridisch/autobiografisch

Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Een indringende en emotionerende inkijk in het leven van Astrid Holleeder van begin 2016 tot en met augustus 2017. Als getuige in het proces tegen haar broer, topcrimineel Willem Holleeder, leeft zij ondergedoken. | Bekijk het e-book hier.

De goede advocaat – Britta Böhler

Vooraanstaand advocaat in ruste Britta Böhler buigt zich over de belangrijke vragen van haar vak. Welke eigenschappen zijn onmisbaar voor een goede advocaat? Welke rol spelen ethiek, loyaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? | Bekijk het e-book hier.

De jongen die wilde mislukken – Angela Wals

Wat doe je als je vriend zijn criminele verleden aan je opbiecht? Freelancejournalist Angela Wals ging op onderzoek uit en verwoordt haar ervaringen in een persoonlijk boek. | Bekijk het e-book hier.

Familiegeheimen – Astrid Holleeder

In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie – moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis – leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna. | Bekijk het e-book hier.

Judas – Astrid Holleeder

Een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. | Bekijk het e-book hier.

Komt een vrouw bij de hacker – Maria Genova

Welkom in de wereld van de identiteitsfraude, een maar al te actueel onderwerp. Genova daagt een hacker uit om haar te hacken, en dat levert onthutsende resultaten op. Verplicht leesvoer. | Bekijk het e-book hier.

Mijn eerste lijk was gelukkig vers – Pascalle Bruinen

‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ biedt een uniek kijkje achter de schermen van een officier van justitie. Bruinen schrijft in dit boek over haar vaak indringende ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke diensten en het leiden van politieonderzoeken. | Bekijk het e-book hier.

Serial Killer Trivia – Michelle Kaminsky

“This bloody and completely true trivia collection will horrify and intrigue readers, with answers to questions like “Which serial killer was captured because of a bloody footprint left on his victim?”, “Who was the FBI agent credited with coining the term ‘serial killer’?” and “How was one mass murderer able to get away with selling his victim’s skeletons to medical students?”” | Bekijk het e-book hier.

Twaalf jaar onschuldig in de cel – Romano van der Dussen

Op 2 september 2003 liep Romano van der Dussen na een ochtend zonnen een strand van de Costa del Sol af toen twee agenten hem staande hielden. In februari 2016 sprak het Hooggerechtshof in Madrid hem vrij. Over rechtelijke dwalingen en trage justitie. | Bekijk het e-book hier.

Vrijgevochten – Mirjam de Blécourt

Ze wordt bestempeld als moeder, topadvocaat en feminist. Hoe houdt ze zich staande op de Zuidas? Mirjam de Blécourt, partner bij Baker McKenzie, vertelt in Vrijgevochten openhartig over haar drijfveren en onzekerheden. | Bekijk het e-book hier.

Wil je toch liever de papieren exemplaren van deze boeken? Klik dan op de linkjes in onderstaande lijst.

Achter gesloten deuren – B.A. Paris
Advocaat van de duivel – John Grisham
De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
De zeven zussen – Lucinda Riley
Eén minuut voor middernacht – David Baldacci
In hechtenis – Nicci French
Het Nachtvuur – Michael Connelly
Laatste weduwe – Karin Slaughter
Lentevuur – Suzanne Vermeer
Naar de overkant – Santa Montefiore
Wild – Harlan Coben
Winterland – Kim Faber
Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder
De goede advocaat – Britta Böhler
De jongen die wilde mislukken – Angela Wals
Familiegeheimen – Astrid Holleeder
Judas – Astrid Holleeder
Komt een vrouw bij de hacker – Maria Genova
Mijn eerste lijk was gelukkig vers – Pascalle Bruinen
Serial Killer Trivia – Michelle Kaminsky [enkel beschikbaar als e-book]
Twaalf jaar onschuldig in de cel – Romano van der Dussen
Vrijgevochten – Mirjam de Blécourt

Lees ook: 27x ‘juridische’ boeken voor in de hangmat!