20 apps die je leven net even iets makkelijker maken!

Misschien lees je dit artikel zelfs wel via je smartphone, in ieder geval zal je telefoon niet ver van je verwijderd zijn. Deze verslaving kan je het beste omzetten naar iets positiefs door deze apps te downloaden die je leven net even iets makkelijker maken!

Door Loes van den Wijngaard

1. Too Good to Go

Too Good to Go is een app om voedselverspilling te voorkomen. Allerlei horeca gelegenheden bieden via deze weg je de mogelijkheid producten bij hen op te komen halen, voor minder geld, die ze anders aan het einde van de weg zouden weg gooien. Goed voor het milieu en een verrassingsgoodiebag dus!

2. Check My Trip

Als je graag reist, is het fijn om al je geplande reizen overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Dat kan bij Check My Trip. De app stuurt ook op tijd een melding als je kan inchecken voor een vlucht, dus je zal nooit het overzicht verliezen!

3. Scoupy

Als student moet je soms op de kleintjes letten en dan is het extra leuk om eens gratis een nieuw product te proberen of korting te krijgen. Deze app bundelt allerlei toffe acties, die meestal niet in de reguliere folders staan!

4. Tikkie

Niets vervelender dan wachten op die ene persoon die steeds vergeet dat je nog geld krijgt, met Tikkie is dit gelukkig verleden tijd! Stuur makkelijk en snel via Whatsapp een betaalverzoek en krijg binnen no time je geld terug.

5. Douane Reizen

Als je niet voor vervelende verrassingen wil komen te staan bij terugkeer in Nederland na een mooie reis door Thailand, Zuid-Afrika of Peru, dan is het handig om deze app te downloaden voor je op reis gaat! Zo kun je precies checken wat je wel en niet mee terug mag nemen naar huis.

6. Waze

Waze houdt precies bij waar op welk moment file staat, dus je komt nooit meer voor vervelende verrassingen te staan. Neem altijd de snelste route en kom op tijd aan op de plek van bestemming!

7. 9292.nl

Kies je er toch voor om het openbaar vervoer te nemen, dan is het handig om deze app op je telefoon te zetten. Zo zie je snel wanneer de volgende bus komt en zie je snel welke vervoerder je het snelste op je bestemming krijgt.

8. NOS

Zeker als rechtenstudent is het natuurlijk belangrijk op de hoogte te blijven van actualiteiten over de hele wereld. Via de NOS app kun je gemakkelijk live blogs volgen over belangrijke gebeurtenissen of even snel tussendoor het nieuws checken.

9. NS reisplanner

Naast 9292.nl is het ook handig om voor je vertrekt even de NS reisplanner te controleren om te checken of er geen werkzaamheden op het spoor zijn of plotselinge storingen. Zo kunnen je NS frustraties hopelijk gelimiteerd blijven..

10. IMDb

Een film uitkiezen lijkt soms een onmogelijke taak, maar gelukkig kan de IMDb app je daarbij helpen. Via deze app kun je allerlei recensies en cijfers vinden, waardoor je gemakkelijk een goede film uit zoekt.

11. Buienalarm

Ook zo’n hekel aan door een plensbui fietsen? Download dan zeker de buienalarm app, want hiermee kun je voorkomen dat je in een bui naar buiten gaat, of je kan in ieder geval de juiste voorzorgsmaatregelen (als in een paraplu meenemen) treffen!

12. WieBetaaltWat

Nooit meer ellenlange rekensommen over wie wat ook alweer aan wie moet betalen, deze app rekent het voor je uit! Iedereen voert zijn uitgaven in en als je op ‘afrekenen’ klikt, krijgt iedereen te horen wat ze aan wie verschuldigd zijn. Ideaal voor studentenhuizen!

13. Google Maps

Als je goed gebruik maakt van je studentenreisproduct verken je natuurlijk allerlei mooie steden in Nederland, maar dit zal er vast ook wel eens toe leiden dat je de weg even niet meer weet. Gelukkig kan Google Maps je redden uit deze noodsituatie en vind je altijd je weg weer terug!

14. Datumprikker

Dat een datum kiezen met je vriendengroep niet al te makkelijk is blijkt regelmatig, maar gelukkig kun je ver vooruit plannen met de datumprikker app. Zo zie je in een oogopslag welke datum nog beschikbaar is.

15. Spotify

Er zijn nog maar weinig mensen die rondlopen met een ouderwetse iPod of mp3-speler, dus deze app staat vast al op je telefoon! Spotify maakt die lange treinreizen of studiesessies net even iets aangenamer.

16. MyFitnessPall

Begint je bierbuik zich nu echt te vormen of eet je gemiddeld 3 keer per week pizza, dan is MyFitnessPall jouw redding. Je kan hierin precies invoeren wat je allemaal eet en zo weer op het gezonde pad komen!

17. 7 Minutes

Naast MyFitnessPall kan ook 7 Minutes je helpen met je levensstijl omgooien. Zelfs als je druk bent, iedereen heeft wel 7 minuten per dag tijd voor een snelle work-out!

18. Headspace

Kun je na een lange dag wel wat ontspanning gebruiken, download dan snel Headspace. Met deze app kun je even tot rust komen en de stress van je afschudden. 

19. Internetbankieren

Of je nu een rekening bij ING, Rabobank of ABN Amro hebt, bijna alle banken hebben inmiddels hun eigen internetbankieren app ontwikkeld. Zo kun je meteen kijken waarom je pas geweigerd wordt bij de Appie of snel even checken of je loon al is bijgeschreven. 

20. Netflix

Een Netflixaccount heeft bijna iedere student, maar met de Netflix app kun je ook onderweg van je favoriete serie genieten. Veel series kun je ook vantevoren downloaden in de app, dus dat bespaart je weer mobiele data!