16 kerst kijktips op Netflix!

Niet van plan om tijdens de kerstdagen ook maar iéts uit te voeren? Vijf kerstseries en elf kerstfilms om deze dagen door te komen.

SERIES

1. Merry Happy Whatever

Zin in wat luchtigs? De norse vader van een gezin is not amused als zijn dochter haar vriendje, een muzikant, meeneemt tijdens kerst.

2. Hjem til jul

Hjem til jul (ofwel: Home for Christmas) is alweer toe aan het tweede seizoen! De serie draait om Johanna, die met kerst graag een partner aan haar familie wil kunnen voorstellen. Die moet ze dan wel eerst vinden.

3. Dash & Lily

Net zo zoet als candy canes: De Amerikaanse serie Dash & Lily. Via een rood notitieboekje in een boekenwinkel ontstaat een romance tussen twee twintigers die elkaar nog nooit hebben gezien. Zou dit goed aflopen?

4. Zeit der Geheimnisse

We steken de grens over naar onze Oosterburen. In Zeit der Geheimnisse (Holiday Secrets) staat een kerstreünie centraal, waarbij de gehele familiegeschiedenis op tafel wordt gegooid. De miniserie bestaat uit drie afleveringen, dus een goede reden om ’s ochtends lekker in je bed te blijven liggen.

5. Dias de Navidad

Verlang je tijdens deze dagen naar meer tropische oorden? Dan is Dias de Navidad (Three days of Christmas) wat voor jou. Deze Spaanse serie draait om vier zussen die te maken krijgen met familiedrama’s en geheimen in verschillende tijdsperiodes, en altijd op eerste kerstdag.

FILMS

1. I’ll be Home for Christmas

Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden en kerst vieren met haar dochter, maar haar plannen vallen in duigen als haar ex-man opeens langkomt.

2. A Californian Christmas

Nu zijn zorgeloze levensstijl op het spel staat, doet een rijke charmeur zich voor als een boerderijknecht om een hardwerkende boerin ertoe te brengen het land van haar familie voor Kerstmis te verkopen. En dat gaat niet zonder problemen.

3. De Familie Claus

In deze Nederlands-Vlaamse film volgen we Jules Claus, die helemaal niet van Kerst houdt. Zeker na het overlijden van zijn vader vorig jaar wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen.

4. Midnight at the Magnolia

Familievrienden en radiopresentatoren Maggie en Jack doen net of ze een relatie hebben voor hun families en luisteraars in de hoop dat hun show nationaal wordt uitgezonden, maar of dat nou verstandig was…

5. Just Another Christmas

Just Another Christmas draait om Jorge, die de dag vóór kerst jarig is. Zijn verjaardag, de feestdagen, het verplichte samenzijn met de schoonfamilie; hij moet er niets van hebben. Wanneer hij verkleedt als de Kerstman van het dak valt gebeurt er iets geks: hij wordt weer wakker op 24 december het jaar later, zonder enige herinnering aan het jaar dat voorbij ging. Vastzittend in een time loop leert hij steeds meer over het afgelopen jaar. En daar horen ook nog een aantal waardevolle lessen bij.

6. Holidate

Sloane en Jackson hebben beiden een hekel aan de feestdagen; ze zitten of altijd aan de kindertafel of vast aan ongemakkelijke dates. Wanneer ze elkaar ontmoeten na wederom een vreselijke Kerst, sluiten ze een pact om elkaars ‘holidate’ te zijn voor elke feestelijke gelegenheid het komende jaar. Hoe dat afloopt, laat zich raden.

7. The holiday Calender

Abby worstelt om als fotograaf de eindjes aan elkaar te knopen. Dan ontvangt ze een adventskalender van haar grootvader, die spontaan zijn eerste deurtje opent op 1 december. Als de voorwerpen achter de deurtjes steeds betrekking blijken te hebben op wat er de volgende dag gebeurt, moet ze toch in magie gaan geloven.

Ben je toch meer van klassieke films? Dan kun je op Netflix onder andere kijken naar The Holiday (2006), Four Christmases (2008) en The Christmas Chronicles (deel I én deel II).

Lees ook: 100+ kerstcadeaus voor rechtenstudenten!

Bekijk ook onze XL Cadeaugids voor de feestdagen!