16 handige studie gadgets om het studeren makkelijker te maken!

Laten we eerlijk zijn, de drempel om de studieboeken erbij te pakken en je favo Netflixserie aan de kant te schuiven kan best lastig zijn. We verzamelden daarom zestien fijne studie gadgets die het studeren wat veraangenamen.

01. Laptoptafel

De overgang van warm bed naar koude vloer net wat te groot? Begin je studiesessie ’s ochtends gewoon in bed met een laptoptafel! Voor een paar tientjes heb je al een fraai exemplaar waar zelfs je koffiemok op past.

02. Lap desk

Heb je niet zoveel ruimte in huis om een laptoptafel op te bergen of vind je hem te groot voor de bank? Dan kun je ook kiezen voor de lap desk, inclusief vakje voor je pen en markers en ventilatiegaten om te voorkomen dat je laptop oververhit raakt. Ook geschikt voor je tablet!

03. Papieren planner

Een goede planning is het halve werk én het maken ervan is bovendien een mooi excuus om dat rijtje arresten stampen nog even uit te stellen. De keuze aan planners is reuze, dus kijk goed wat bij je past. Je vindt hier alvast een selectie.

04. Magnetische weekplanner

Bang dat je je papieren planner in een mum van tijd uit het oog verliest? Met een magnetische weekplanner aan de muur ontkom je echt niet aan de met jezelf afgesproken klusjes en afspraken. Ook een goede hint voor die huisgenoot die op “zijn” kookdag altijd spontaan buiten de deur eet.

05. Virtueel toetsenbord

Absoluut onze favoriet uit dit lijstje én een echte blikvanger. Heb je bijvoorbeeld een tablet, maar mis je een toetsenbord? Met dit virtuele toetsenbord is het probleem opgelost! Prima cadeau voor onder de boom, al zeggen we het zelf. Of om gewoon nu al te kopen voor de komende tentamenweek.

06. Laptop

Lees je dit vanaf een haperend beeldscherm of klinkt je laptop alsof hij elk moment kan opstijgen? Dan is het misschien toch tijd om een nieuwe aan te schaffen. Met Black Friday om de hoek kun je hier alvast je favorieten bepalen.

07. Laptopslot

Heb je huisgenoten met vlugge vingers, kleine broertjes of zusjes die graag op toetsen drukken of ben je simpelweg veel onderweg of in de UB te vinden? Bescherm dan die aantekeningen waar bloed, zweet en tranen in hebben gezeten met een laptopslot!

08. Kubus stekkerdoos

Perfecte zitplek, maar geen stopcontact in de buurt? Schaf dan een kubus stekkerdoos aan. Deze neemt minder ruimte in dan een standaard stekkerdoos en ziet er ook nog eens leuker uit!

09. Grote Enter Knop

Zeker in deze tijd moeten we af en toe even afkoelen. Is een rondje lopen geen optie, bestel dan de Grote Enter Knop om je frustraties op te botvieren. Wij hebben ‘m alvast in ons winkelmandje zitten.

10. Koptelefoon

Of je nu thuis bij je ouders zit of vierhoog achter op een studentenflat; we all need some peace and quiet. Met een goede koptelefoon (dus niet eentje van de Action voor een paar euro) kun je rustig je colleges luisteren en kun je op wat anders focussen dan de boink-boink muziek aan de andere kant van de muur. Nu het kouder wordt bovendien lekker warm voor je oren.

11. Draadloze oortjes

Heb je toch liever oortjes? Ook dan zijn er genoeg opties. Let bij aanschaf even goed op of ze draadloos zijn of niet.

12. Oordoppen

Er gaat niets boven een goede nachtrust, zeker in tentamentijd. Kies voor oordoppen die zich goed vormen naar je oor, anders schiet je er alsnog weinig mee op.

13. Slimmer studeren

Niet echt een gadget, wel handig: kom je altijd in tijdnood of heb je moeite om de essentie van een tekst te begrijpen, lees dan eens Slimmer studeren. Dit boek richt zich op universitaire studenten. Voor HBO-studenten is er Nog slimmer!. Doe er je voordeel mee.

14. LED leeslampje

Lees je ’s avonds na een lange studiesessie ter ontspanning graag een boek? Schaf dan een LED leeslampje aan die je op je boek kunt klemmen. Je hebt ze in allerlei maten, kleuren en prijzen.

15. Markeerstiften

Nog net niet de eerste levensbehoefte van elke student: markeerstiften! Je hebt ze in allerlei kleuren, van fel neon tot zachte pasteltinten (onze favoriet!). En aangezien ze net als pennen altijd op mysterieuze wijze verdwijnen, kun je er niet genoeg in huis halen!

16. Luie leesbril

Save the best for last! Ligt je bed echt té lekker? Schaf dan de luie leesbril aan, dan hoef je je hoofd niet eens meer op te tillen om je studieboek te kunnen lezen.

Lees ook: 75+ kerstcadeaus voor rechtenstudenten!

Dit artikel bevat meerdere partner-links. Dit zijn enkel producten waar wij achter staan. Op het moment dat jij op een van de links klikt en iets op bol.com bestelt, ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets, maar helpt ons om Het Rechtenstudentje draaiende te houden!