13 kerstfilms voor de feestdagen

Zoek je fijn kijkvoer voor na het familiediner of spendeer je de kerstdagen rustig op de bank? Netflix heeft ook dit jaar weer fijne kerstfilms online gezet om de komende dagen door te komen. Heb je geen Netflix? Kijk dan hier voor de complete lijst van kerstfilms die deze kerstdagen op televisie te zien zijn. Onderaan het artikel vind je daarnaast nog enkele redactiefavorieten en kerstklassiekers.

The Noel Diary

Tijdens het opruimen van zijn ouderlijk huis ontmoet romanschrijver Jacob Turner een vrouw die op zoek is naar haar biologische moeder. Zal een stoffig en oud dagboek hun verleden – en harten – ontsluiten?

Christmas with You

Popster Angelina moet een kersthit uitbrengen, maar kan daarvoor wel wat inspiratie gebruiken. Wanneer ze op een Instagramvideo van een jonge fan stuit, besluit ze om de kerstwens van het meisje te vervullen en haar te bezoeken. Door een sneeuwstorm is ze echter genoodzaakt te blijven eten bij het gezin, waarna haar leven volledig op zijn kop komt te staan.

Christmas Full of Grace

Nadat hij het overspel van zijn vriendin heeft ontdekt, ontmoet Carlinhos Graça, die zich voor zijn traditionele familie voordoet als zijn nieuwe date voor Kerstmis.

Scrooge: A Christmas Carol

Op een koude kerstavond heeft de egoïstische vrek Scrooge nog één nacht om zijn verleden onder ogen te zien en de toekomst te veranderen voordat de tijd om is.

De Familie Claus 3

Moeder organiseert dit jaar tijdens de feestdagen een skivakantie in de bergen. Als de bezorging van de pakjes misgaat en opa Noël in grote problemen komt, moeten broer en zus Jules en Noor samen Kerstmis zien te redden. Gaat ze dat lukken?

Falling for Christmas

In deze film kruipt Lindsay Lohan in de rol van Sierra Belmont, een verwende erfgename die na een ski-ongeluk aan geheugenverlies lijdt en haar leven weer op de rails moet krijgen.

Redactiefavorieten

Zijn bovenstaande films niet helemaal je ding? Hieronder een lijstje redactiefavorieten en all time classics.

A Californian Christmas (2020)

Nu zijn zorgeloze levensstijl op het spel staat, doet een rijke charmeur zich voor als een boerderijknecht om een hardwerkende boerin ertoe te brengen het land van haar familie voor Kerstmis te verkopen. En dat gaat niet zonder problemen.

Midnight at the Magnolia (2020)

Familievrienden en radiopresentatoren Maggie en Jack doen net of ze een relatie hebben voor hun families en luisteraars in de hoop dat hun show nationaal wordt uitgezonden, maar of dat nou verstandig was…

The Holiday Calender (2018)

Abby worstelt om als fotograaf de eindjes aan elkaar te knopen. Dan ontvangt ze een adventskalender van haar grootvader, die spontaan zijn eerste deurtje opent op 1 december. Als de voorwerpen achter de deurtjes steeds betrekking blijken te hebben op wat er de volgende dag gebeurt, moet ze toch in magie gaan geloven.

Ben je toch meer van klassieke films? Dan kun je op Netflix onder andere kijken naar The Holiday (2006), The Christmas Chronicles (deel I en deel II) en How the Grinch stole Christmas (2000).

Bekijk nu ook onze XL Cadeaugids voor de feestdagen!