11 Netflixseries die jij als rechtenstudent móet zien!

Eerder deelden we al de beste films en documentaires met een juridisch tintje op Netflix met jullie, vandaag is het tijd voor het laatste artikel in deze reeks, want dit zijn elf series die jij als rechtenstudent toch echt moet hebben gezien.

Door Loes van den Wijngaard

1. How to Get Away With Murder

Annalise Keating is een vooraanstaande professor die het vak ‘How to Get Away With Murder’ onderwijst aan een groep rechtenstudenten. Vijf van haar leerlingen worden gekozen om bij haar stage te lopen en mee te werken aan rechtszaken die Annalise als advocaat behandelt. Annalise houdt er een beruchte stijl op na en is niet bij iedereen geliefd. Ook in haar privéleven krijgt ze veel voor de kiezen, waar haar stagiaires volop deel vanuit maken.

2. Broadchurch

Broadchurch is een serie die gaat over het gelijknamige Engelse dorpje, waar in het eerste seizoen een jongetje dood wordt gevonden op het strand. Iedereen in dit kleine kustdorpje is in de ban van de zaak en de plaatselijke rechercheurs Alec Hardy en Ellie Miller doen hun best om uit te vinden wat er met de jongen is gebeurd en wie erbij betrokken zijn.

3. La Casa de Papel

De Koninklijke Munt van Spanje is het doelwit van een grootschalige overval en gijzeling. Acht dieven proberen zonder geweld zoveel mogelijk tijd te rekken om miljoenen aan geld te kunnen drukken en stelen. De professor, het meesterbrein achter de overval, probeert hen van buitenaf zo goed mogelijk door de overval heen te leiden. La Casa de Papel werd razendsnel populair in Nederland en dat is begrijpelijk: deze Spaanse serie houd je namelijk vanaf de eerste aflevering in zijn greep.

4. Breaking Bad

Walter White leeft een gewoon leven als scheikundeleraar wanneer hij de diagnose longkanker krijgt. Om zijn behandelingen te kunnen betalen en te zorgen dat zijn familie niet met lege handen achterblijft na zijn dood, wendt Walter zich tot het criminele circuit om geld te verdienen. Hij besluit Crystal Meth te gaan maken en verkopen. Terwijl hij zich ontpopt toch een ware drugsdealer, blijft Walter ook gewoon lesgeven en wordt de belangrijke rol van scheikunde in het dagelijks leven steeds duidelijker.

5. The Blacklist

Raymond, Red, Reddington is een van de grootste criminelen in de Verenigde Staten en staat al jarenlang op de ‘most wanted-list’ van de FBI. Niemand had ooit verwacht dat Reddington zich vrijwillig zou aangeven, tot dat hij op een dag bij het kantoor van de FBI verschijnt.Samen met de profiler Elizabeth Keen helpt hij de FBI om gezochte criminelen op te pakken, waarbij zijn eigen belang voor Reddington een grote rol speelt, want deze topcrimineel doet niets zonder reden.

6. Elité

Nog een spannende Spaanse serie is Elité. Deze serie vertelt het verhaal van een aantal jongeren die, nadat hun school is ingestort, worden uitgekozen om voortaan naar een zeer exclusieve privéschool te gaan. Hun leven en dat van de leerlingen daar wordt compleet op zijn kop gezet wanneer een van de meisjes wordt vermoord. Wie kan hier iets mee te maken hebben gehad en waarom moest Marina dood?

7. When They See Us

When They See Us is een miniseries die bestaat uit vier delen en in die vier delen zie je het waargebeurde verhaal van vijf jongens van kleur, die worden vervolgd voor de verkrachting van een blanke vrouw in New York. Het is een akelige confrontatie met de thema’s racisme en discriminatie, die helaas ook vandaag de dag nog een grote rol spelen in het rechtssysteem van Amerika.

8. The Good Wife

Wanneer de man van Alicia Florrick wegens een beschamend seks- en corruptieschandaal in de gevangenis terecht komt, pakt Alicia haar baan als advocaat weer op om zo haar kinderen te kunnen onderhouden. Alicia is een steengoede advocaat, maar wordt in haar werk geconfronteerd met haar gebrekkige sociale vaardigheden en de schandalen van haar man die haar blijven achtervolgen.

9. Narcos

Als je na La Casa de Papel en Elité geen genoeg kan krijgen van de Spaanse series, dan is Narcos wat voor jou! In Narcos wordt het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar gevolgd en krijg je een kijkje in hoe de drugskartels en de misdaad die daarmee gepaard gaat, Colombia en de rest van Zuid-Amerika steeds meer in hun greep krijgen. Het is aan de Amerikaanse agent Steven Murphy om naar Colombia af te reizen en de beruchte Escobar te doden, maar dit blijkt niet gemakkelijk.

10. Prison Break

Wanneer de broer van Michael Scofield wordt vervolgd en vastgezet voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten, ziet Michael maar één mogelijkheid om zijn onschuldige broer vrij te krijgen: hij moet zelf ook gevangen worden gezet. Michael tatoeëert de blauwdrukken van de gevangenis in code op zijn lichaam, pleegt een gewapende overval en komt terecht in dezelfde gevangenis als zijn broer. Samen proberen ze tot een ontsnappingsplan te komen.

11. Suits

De allerbekendste advocatenserie kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Suits volgt het advocatenduo Harvey Specter en Mike Ross, die zich met name bezighouden met ondernemingsrecht en daarin allerlei grote bedrijven en bekende zakenlieden vertegenwoordigen. Alleen is Mike niet helemaal wie hij zegt te zijn, want hij heeft nooit rechten gestudeerd en is helemaal geen advocaat. Dit grote geheim mag niet aan het licht komen en dat is niet gemakkelijk…