11 must-see films op Videoland met een juridisch tintje!

Na ons artikel over de spannende films op Netflix, kon deze editie niet uitblijven natuurlijk! Op Videoland zijn ook veel Nederlandse films te vinden, dus vandaag delen we een aantal films uit binnen- en buitenland.

Door Loes van den Wijngaard

1. De Heineken Ontvoering

Een van de bekendste Nederlandse ontvoeringen is natuurlijk de ontvoering van Freddy Heineken. Deze film is gebaseerd op dit waargebeurde verhaal en vertelt hoe de ontvoerders dé manier om rijk te worden dachten te hebben gevonden, maar iemand ontvoeren en het losgeld innen, blijkt niet zo gemakkelijk…

2. Infiltrant

Als undercoveragent infiltreren in een Marokkaanse drugsbende lijkt voor Samir de manier om zichzelf te bewijzen binnen het politiekorps. Maar wanneer hij middenin deze criminele wereld zit, voelt hij zich verscheurd tussen goed en kwaad.

3. The Godfather

The Godfather wordt vaak genoemd als een van de beste films ooit gemaakt, dus in dit lijstje kan deze film niet ontbreken. Don Vito Corleone is het hoofd van de maffia in New York en als je hem dwarsboomt, zijn de poppen aan het dansen. Als een rivaal drugs gaat verkopen in de stad, ontstaat er dan ook een grote vete.

4. Quiz

In een restaurant schuift een onbekende man aan tafel bij een bekende quizmaster. Deze man vertelt Leo dat zijn vrouw en dochter zijn ontvoerd en dat de quizmaster hen alleen terug kan krijgen door mee te doen aan een spel. Maar alleen door de juiste antwoorden te geven, kan Leo zijn familie redden.

5. TBS

Een veroordeelde moordenaar besluit van de longstay-afdeling van de tbs-kliniek te ontsnappen, om te bewijzen dat hij alleen schuldig is aan de moord op zijn vader en dat hij zijn zusje niet heeft vermoord. Terwijl Johan op zoek is naar zijn moeder, die hem moet vrijpleiten, wordt hij op de hielen gezeten door de politie en voelt hij zich genoodzaakt een jong meisje te ontvoeren.

6. The Woman in Black

De jonge advocaat Arthur Kipps reist af naar een klein dorp, om de papieren van een overleden cliënt af te handelen. Zijn komst wordt door de lokale bevolking niet gewaardeerd en ook ziet Arthur steeds een mysterieuze vrouw, gekleed in het zwart. Wanneer de ware intenties van deze vrouw worden onthuld, raakt Arthur verstrikt in een race tegen de klok.

7. Terug naar de Kust

Wanneer Maria zwanger wordt, besluit ze de baby niet te houden en ondergaat ze een abortus. Al snel lijkt iemand het niet eens te zijn met deze keuze en ontvangt Maria akelige dreigementen. Maria vlucht naar haar zus, maar ook daar weet de stalker haar al snel te vinden…

8. Closed Circuit

Wanneer het proces van een high-profile terrorist start, worden twee advocaten onverwacht aan elkaar gekoppeld als raadslieden. Behalve advocaten zijn de twee ook ex-partners, en hun loyaliteit naar elkaar en hun cliënt wordt in levensgevaarlijke situaties behoorlijk op de proef gesteld.

9. De Reünie

Door een uitnodiging voor een reünie van haar middelbare school wordt bij Sabine een groot trauma opgerakeld. Haar beste vriendin Isabelle is verdwenen en nooit teruggevonden, waar Sabine zich erg schuldig over voelt. Sabine kan het verleden niet laten rusten en besluit opnieuw een poging te doen om te achterhalen wat er met haar vriendin is gebeurd.

10. Lucia de B.

Deze film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk, de verpleegkundige die jarenlang onschuldig in de gevangenis zat voor het doden van patiënten. Al die jaren heeft Lucia haar onschuld volgehouden, maar behalve haar familie lijkt niemand haar te geloven, totdat iemand binnen het Openbaar Ministerie tegenstrijdige bewijsstukken vindt.

11. Cocaine Godmother

Griselda Blanco raakt, nadat zij illegaal naar de Verenigde Staten immigreert, verwikkeld in een drugscircuit, om op die manier haar armoedige leven te kunnen ontvluchten. Blanco schroomt niet om iedereen in te zetten bij de smokkel van drugs en zelfs haar eigen kinderen raken nauw betrokken bij het door Blanco opgezette criminele wereldje.