10 apps die je studentenleven verrijken!

Je wilt weten wat voor weer het wordt, hoe laat je trein gaat, wat je vanavond moet eten of het nieuws lezen. Gelukkig zijn er overal apps voor en wij hebben hieronder tien handige voor je op een rijtje gezet!

Door Marieke Heetvelt

1. Men at work + H&M
De Men at Work is natuurlijk een hele leuke kledingwinkel, maar wel een tikkie prijzig. Deze app is de oplossing. Als ‘Goldmember’ spaar je bij elke aankoop tien procent van de aankoopprijs. Dit tegoed kan je bij je volgende aankoop gebruiken, waardoor je dus korting krijgt op je kleding! Ook de H&M app is een aanrader.

2. Buienalarm
We moeten natuurlijk allemaal naar college fietsen en niemand wil doorweekt op de campus aankomen. Buienalarm is mega handig omdat het duidelijk laat zien of het gaat regenen en hoe hard het gaat regenen.

3. Tikkie
We moeten allemaal weleens geld overmaken naar een ander en niemand vindt het leuk om lang op z’n geld te moeten wachten. Met Tikkie is dat verleden tijd: met een klik op de knop maak je het juiste bedrag over naar de juiste persoon! Handig als je bijvoorbeeld vaak met huisgenoten eet.

4. Picolo
Drankspelletjes doen het altijd goed voor aanvang van een feestje of stapavond. Er zijn er genoeg te verzinnen en het enige wat je in principe nodig hebt zijn kaarten en drank. Maar in plaats van kaarten kan je ook deze leuke app gebruiken!

5. Albert Heijn
Weet je niet wat je moet eten? In de Albert Heijn vind je genoeg inspiratie! Zoek bijvoorbeeld op een ingrediënt wat je nog in huis hebt of waar je gewoon zin in hebt en je hebt zo het perfecte avondeten!

Klik hier voor de handigste studeer-apps!

6. Cam Scanner
Deze app is ideaal als je iets moet inscannen. De meeste studenten hebben geen scanapparaat op hun kamer. In plaats van een ritje naar de bieb of de printer in beslag nemen bij je ouders kan je veel beter deze app gebruiken. Met een paar klikken op je telefoon heb je een document gescand!

7. NOS
Zeker belangrijk: het nieuws bijhouden. NOS is daarvoor een handige en duidelijke app.

8. Shazam
Heb je ook weleens dat je een leuk nummer hoort op een feestje, maar je hebt geen idee hoe het nummer heet? Gebruik dan Shazam om daar in het vervolg snel achter te komen!

9. Foodora
Als je nou echt geen zin hebt om te koken, kan je natuurlijk eten bestellen via Thuisbezorgd, maar je kunt ook eens uitwijken naar Foodora! Deze service bezorgt namelijk ook eten van een hoop lekkere restaurants. Je hebt vast weleens mensen zien fietsen door de stad met de opvallende roze boxen op hun rug.

10. Solitaire
Als afleiding tussen het studeren door of nu tijdens de vakantie is het soms best lekker om even een simpel spelletje op je telefoon te doen. Solitaire is heerlijk om even je verstand op nul te zetten!

Wat is jouw lievelingsapp? Laat een reactie achter!