Scripties & essays

Tot nader bericht is het niet mogelijk om je scriptie door ons na te laten kijken. Wanneer tekstcorrectie weer mogelijk is, melden we dat op deze pagina. We verzoeken je derhalve vriendelijk om zolang deze melding zichtbaar is, ons niet te mailen over het nakijken van scripties en andere juridische teksten.

Heb je een steengoed scriptie- of essayonderwerp en zit het met de juridische inhoud wel snor, maar heb je moeite met goedlopende zinsconstructies? Heb je een briljante annotatie geschreven, maar kun je nog wat hulp gebruiken met de d’tjes en t’tjes of andere grammaticaregels? Geen nood! Wij helpen je verder.

Via Het Rechtenstudentje kun je je scriptie, essay, annotatie of andere schrijfopdracht laten redigeren. Hiervoor dient je werk in het Nederlands te zijn geschreven, uit minstens 3.000* woorden te bestaan en per mail te worden aangeleverd in een Word-document.

Wij bieden:

  • Verwijdering van spel- en stijlfouten
  • Verbetering van interpunctie
  • Reconstruering van zinnen en eventueel alinea’s
  • Alternatieven voor vaak voorkomende woorden in je tekst
  • Correctie van voetnoten volgens de Leidraad

Je tekst wordt van begin tot eind bekeken (dus van voorblad tot bronnenlijst, inclusief voetnoten), tenzij bij de aanvraag wordt doorgegeven dat dit niet nodig is. Benieuwd naar de prijzen? Bekijk dan onze tarievenkaart!

Je scriptie wordt nagekeken door mr. Sylvia Kuijsten. Zij is naast hoofdredacteur en oprichter van Het Rechtenstudentje sinds 2013 freelance copywriter en tekstcorrector en ervaren in het nakijken van (juridische) bachelor- en masterscripties en andere schriftelijke opdrachten.

* Ook als de opdracht minder dan 3.000 woorden heeft, kan deze worden nagekeken. Dan wordt het tarief voor 3.000 woorden aangehouden.

Contact

Stuur voor meer informatie en de voorwaarden een mail naar redactie@hetrechtenstudentje.nl. Vermeld daarin in ieder geval het volgende:

  1. Om wat voor schrijfopdracht het gaat (scriptie, annotatie, essay, etc.).
  2. Uit hoeveel woorden (inclusief voetnoten) je opdracht bestaat.
  3. Wanneer je je werk zou kunnen aanleveren en wanneer het nagekeken moet zijn.
  4. Je adresgegevens (voor de factuur) en telefoonnummer.

Ook eventuele vragen kun je in deze mail stellen. Er wordt binnen 48 uur contact met je opgenomen.

Let op: de agenda loopt doorgaans snel vol, met name in de maanden januari, mei, juni en oktober. Raadzaam is om twee tot drie weken vóór je deadline alvast een datum voor correctie af te spreken.

Een greep uit de beoordelingen

Gemiddelde beoordeling op vijf hoofdpunten
Snelheid mailcontact 8.9 / 10
Helderheid gemaakte afspraken
en redigeerprocedure
9.3 / 10
Inhoud feedback 9.4 / 10
Snelheid nakijken scriptie 9.6 / 10
Prijs-kwaliteitverhouding 9.2 / 10
Toegestuurde reviews & reacties

Mijn scriptie is snel nagekeken en Sylvia komt haar afspraken na. Spelfouten waren duidelijk rood gemankeerd, daarnaast werd nog duidelijke inhoudelijke feedback gegeven. De prijs-kwaliteit verhouding is ook prima! – R. Kors (nagekeken: masterscriptie)


De snelheid van het mailcontact was top, ik heb niet lang hoeven te wachten op antwoord. Op de afspraken en procedure was ook niks aan te merken, de prijsindicatie was snel gegeven en de uiteindelijke prijs lag hier in lijn mee. Inhoud feedback was ook goed: er zijn nog veel fouten uit de tekst gehaald, ook uit de bronnenlijst. Ook de snelheid van het nakijken was top. Ik vind dat de prijs wel omhoog zou kunnen. – N. van den Berg (nagekeken: essay)


De feedback was helder en de manier van corrigeren was ook heel fijn. Hierdoor werd de tekst een stuk speelser en makkelijker leesbaar. Ik zou de service zeker aanraden aan anderen. – F.I. (nagekeken: masterscriptie)


Kort maar krachtig mailcontact gehad! Gelijk duidelijke afspraken gemaakt en er was veel flexibiliteit. Mijn scriptie had iets meer woorden dan verwacht, maar dat was geen probleem. Daarnaast was het fijn dat er in het document al wijzigingen waren toegepast met de track changes-functie, zodat je het niet zelf meer hoefde te formuleren. Heel handig. Ook fijn dat er af en toe uit werd uitgelegd waarom iets gewijzigd was. Voor mij erg leerzaam. – K. Eemten (nagekeken: bachelorscriptie)


Vlug mailcontact, ook de prijsindicatie en wat er van mij werd verwacht was duidelijk. De feedback via track changes was erg handig. Er werden niet alleen taalaanpassingen gedaan, maar ook werd gekeken naar voetnoten en waar deze misten. Heel fijn. Daarnaast was het sneller nagekeken dan gedacht en niet duur! – G.B. (nagekeken: bachelorscriptie)


De correctie ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb nu het gevoel dat mijn scriptie echt 100% af is. – A.W. (nagekeken: bachelorscriptie)


De feedback op mijn scriptie was uitstekend, er zaten toch nog wat fouten in die ik zelf over het hoofd had gezien. Hierdoor zijn de puntjes op de i gezet. Verder is de scriptie snel nagekeken, zelfs een dag eerder dan afgesproken. – L. Abania (nagekeken: masterscriptie)


Het mailcontact was snel en duidelijk. Het nakijken idem, zelfs sneller dan verwacht, en de feedback was duidelijk. Het was de investering waard. – N.d.B. (nagekeken: masterscriptie)


Het contact met Sylvia verliep zeer vlot en de lijnen waren kort. De gemaakte afspraken waren heel duidelijk, echt ideaal in zo’n stressvolle periode. De correctie heeft voor mijn scriptie absolute meerwaarde gehad, omdat ik zelf geen tijd had om alles na te kijken. – R.S. (nagekeken: masterscriptie)


De scriptie is erg snel nagekeken, ondanks dat het een stuk van 25.000 woorden betreft. De prijs-kwaliteitverhouding is ook veel beter dan bij andere diensten. Zeker een aanrader! – S.T. (nagekeken: masterscriptie)


Heel tevreden! Sylvia beheerst de Nederlandse taal- en grammaticaregels tot in de puntjes. Ideaal ook om van haar te horen welke zinnen niet lekker lezen. – W.V. (nagekeken: masterscriptie)


Beste keus ooit! Snelle en erg waardevolle feedback. – K. Eikholt (nagekeken: masterscriptie)


Ik ben perfect geholpen, Sylvia heeft alles gedaan wat ik heb gevraagd (heldere tips, aanwijzingen en meer)! Bovendien heb ik mijn stuk binnen de gestelde termijn teruggekregen. Kortom, ik ben zeer tevreden! – Z.J. (nagekeken: scriptie)


Sylvia is altijd duidelijk geweest wat betreft de afspraken en mijn scriptie was ontzettend snel nagekeken. – C. ten Veen (nagekeken: scriptie)


Snelle correspondentie. Fijn dat het werk zo snel en op korte termijn kon worden nagekeken. – N.K. (nagekeken: scriptie)


Er werd binnen een uur contact met mij opgenomen, waarin duidelijk de gemaakte afspraken werden uitgelegd. Ook met het feit dat er vlak voor de kerstdagen nog naar mijn stuk is gekeken, ben ik helemaal blij. – E. Rietkerk (nagekeken: scriptie)


Ik ben erg tevreden over de dienst die Sylvia heeft geleverd. Het mailcontact verliep erg soepel, gemaakte afspraken werden ruimschoots nagekomen en de inhoud van de correctie was erg goed. Dit maakt het dat de kosten die aan de correctie zijn verbonden, mij het dubbel en dwars waar zijn geweest. – J.A. (nagekeken: scriptie)


Super snel nagekeken en hele volledige feedback. Ook extra verzoeken zoals een specifieke controle op voetnoten of literatuurlijst konden worden gehonoreerd. Heel erg blij met de feedback en het geld meer dan waard. – A.F. (nagekeken: scriptie)


Ik ben erg tevreden met de scriptiecorrectiedienst. Ontzettend snel, helder en de prijs/kwaliteit verhouding is ook erg goed. Zeker voor herhaling vatbaar bij een ander werkstuk/scriptie! – E. Celik (nagekeken: essay)


Ik ben super tevreden over het redigeerwerk, het kon binnen een paar uur worden nagekeken. De deadline was erg krap, maar alsnog werd er tijd voor mij gemaakt. De prijs-kwaliteit verhouding is ook erg goed. Waar andere scriptiecorrectiediensten extreem hoge prijzen hanteren, bieden jullie dezelfde diensten voor een betaalbare prijs. Ik raad iedereen aan om gebruik te maken van deze scriptiedienst! – F. Kartit (nagekeken: essay)


Ik ben erg tevreden en blik dat ik mijn scriptie heb na laten kijken door Het Rechtenstudentje! – D. Hufman (nagekeken: scriptie)


Snelle reacties, denkt na over feedback en wekt een betrouwbare indruk. – H. Peters (nagekeken: masterscriptie)


De correspondentie was perfect. Ik kreeg heel snel reactie en de scriptie kon uiteindelijk zelfs nog sneller nagekeken worden dan afgesproken. Inhoudelijk vond ik de opmerkingen heel prettig. Ook omdat niet alleen op spelling wordt gelet, maar ook op zinsopbouw en alternatieven voor veelgebruikte woorden worden gegeven. Qua prijs/kwaliteit en snelheid ben ik zeer tevreden en zou ik Sylvia zeker aanraden. – L.P. (nagekeken: masterscriptie)


Goede service, betrouwbaar en eerlijk. Inhoud van de feedback was in mijn geval gemiddeld omdat ik zelf blijkbaar tekstueel beter werk had geleverd dan ik vooraf had ingeschat. Vandaar dat er achteraf naar mijn idee minder te verbeteren viel dan ik had verwacht. Prijs in vergelijking met anderen goedkoop. Echter, het blijft een dure investering. – K.R. (nagekeken: masterscriptie)


Sylvia heeft twee masterscripties voor mij nagekeken. Naast dat je grammaticaal vrijwel zeker bent van een foutloze scriptie (ze kijkt zelfs naar de punten en komma’s in voetnoten) denkt ze ook mee met zinnen die niet goed lopen. Ze reageert bovendien zeer snel op e-mail en facebookberichten, en heeft voor mijn laatste scriptie zelfs last minute (de dag na mijn aanvraag) mijn scriptie direct gecontroleerd. Goede prijs-kwaliteitverhouding, een echte aanrader! – H. de Ruijter (nagekeken: twee masterscripties)


Alles ging prima! Alleen als ik ook mijn tweede gedeelte wil laten nakijken wordt het totale kostenplaatje misschien iets te hoog voor de gemiddelde student. – J.A. (nagekeken: eerste deel masterscriptie)


Sylvia heeft mijn scriptie heel goed nagekeken. Punten die ik niet meer zag, heeft ze eruit gepikt. Op veel plekken heeft zij ook mijn zinsopbouw aangepast en de ‘Jip en Janneke’- taal eruit gehaald. Helemaal top! Het was het sowieso waard. – A.M. (nagekeken: masterscriptie)


Erg fijn dat het zo snel kon worden nagekeken! – L. van der Ent (nagekeken: masterscriptie)