Online scriptiecursus

Komt je bachelor- of masterscriptie eraan en zie je daar nu al tegenop? Onze online scriptiecursus brengt daar verandering in! Binnen één week krijg je alle informatie die nodig hebt om jouw scriptie tot een succes te maken. Benieuwd naar ervaringen van eerdere cursisten? Vergeet dan niet hun verhalen onderaan de pagina te lezen!

Wat?

Een drie delen tellende cursus, opgedeeld in vijf hoofdonderwerpen, waarin jij de theoretisch én praktische handvatten krijgt aangereikt om jouw scriptietraject efficiënt en met goed gevolg te doorlopen.

Eerdere cursisten beoordelen de inhoud van onze cursus gemiddeld met een 8.7 en onze docent met een 8.8!

Voor wie?

De cursus is zowel geschikt voor degenen die nog aan het begin van hun scriptietraject staan als voor degenen die al in (ver)gevorderd stadium zijn, of je nu met je juridische HBO-, bachelor- of masterscriptie bezig bent. Met alle doelgroepen is rekening gehouden bij de vormgeving van de cursus.

Door wie?

Docent: mr. dr. M.V.R. Snel, auteur van o.a. de boeken Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek, Doing a systematic literature review in legal scholarship en Meester(s) over bronnen. Mede-verantwoordelijk voor het inrichten van het scriptieonderwijs aan drie universiteiten (Nyenrode, UoC, TiU) en het begeleiden van honderden bachelor- en masterscriptiestudenten.

Hoe?

De cursus is geheel online. Vragen stellen is mogelijk via een chatfunctie. Voor aanvang van de cursus ontvang je de sheets van de verschillende presentaties en jouw persoonlijke inloglinks naar de sessies. Let op: er worden geen video-opnames verstrekt.

Wanneer?

Sessie 1 | Maandag 22 juni, 15:00 – 17:15 uur. Inleiding en onderwerpkeuze & systematisch literatuuronderzoek
Sessie 2 | Woensdag 24 juni, 15:00 – 17:15 uur. Onderzoeksvraag & onderzoekskader
Sessie 3 | Vrijdag 26 juni, 15:00-17:15 uur. Onderzoeksmethoden & beantwoorden onderzoeksvraag

Lees hier meer over de inhoud van de sessies.

Kosten?

De gehele cursus kost 45 euro.

Eerdere ervaringen

Deelnemers van de cursus ontvangen na afloop een kort evaluatieformulier. Een greep uit de reacties:

  • “Ik had achteraf gezien ook wel meer willen betalen voor de cursus, maar wel super fijn dat er gewoon rekening wordt gehouden met de portemonnee van studenten, zo blijft het toegankelijk.”
  • “Heel uitgebreid en compleet!”
  • “Ik ben al heel lang bezig en zag het niet meer zitten, dankzij deze nieuwe informatie en inzichten heb ik eindelijk weer de moed om door te gaan.”
  • “Zowel vragen tijdens als na de colleges waren mogelijk en werden snel en goed beantwoord.”
  • “Ik vond het eerlijk gezegd erg goedkoop als je bedenkt wat je er allemaal voor krijgt.”
  • “Ik had me op het laatste moment aangemeld, ontving direct een reactie en kon de volgende dag deelnemen. Top!”
  • “Hele heldere en duidelijke uitleg, veel voorbeelden uitgebreid besproken en er wordt ruim de tijd genomen voor het beantwoorden van vragen.”

Ik doe mee!

Wil je deelnemen aan de cursus? Stuur dan een mailtje naar cursus@hetrechtenstudentje.nl o.v.v. ‘aanmelding cursus’ met de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Studiefase (ben je bachelor- of masterstudent? In het geval van hbo: in welk leerjaar zit je?)
  • E-mailadres

Zodra je mail bij ons binnen is, ontvang je binnen twee dagen een factuur waarmee je je inschrijving kunt voldoen. Geen mail ontvangen? Laat het ons weten! Let op: wacht niet te lang, inschrijven kan tot en met zondag 21 juni!