Vacature advocaat-stagiair(e) Elferink & Kortier Advocaten

In verband met uitbreiding van de praktijk is Elferink & Kortier Advocaten per direct op zoek naar een advocaat-stagiair(e). Ben jij net afgestudeerd en heb je affiniteit met intellectueel eigendomsrecht, ICT-recht en privacy? Wil jij je carrière gelijk goed van start gaan en heb je zin om de theorie in de praktijk te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Elferink & Kortier Advocaten

Elferink & Kortier Advocaten is een jong advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, ICT-recht en privacy. Wij zijn gevestigd in Enschede. Het kantoor richt zich op de exploitatie en de bescherming van (nieuwe) technologieën en producten. Met onze kennis en ervaring in deze niche zijn wij in staat om snel, deskundig en praktisch te adviseren en te procederen.

Digitalisering. E-books. Internet of things. Smart industry. Blockchain. 3D-printing. E-health. Big Data. Privacy. Auteursrecht. Octrooirecht. Merken- en modellenrecht. Nieuwe businessmodellen en technologieën, de techniek staat niet stil met alle juridische implicaties van dien; Elferink & Kortier Advocaten blijft bij, denkt graag met haar cliënten mee en ondersteunt hen met deskundig juridisch advies.

Ons kantoor is klein maar dat geldt zeker niet voor de zaken die we doen. Wij doen hele leuke, soms principiële, zaken voor multinationals, overheden, en andere grote en kleine organisaties (zoals start-ups).

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, leergierige, loyale en slimme jurist die recentelijk is afgestudeerd. Ons kantoor levert hoog specialistische juridische dienstverlening in een absolute niche (IE-recht, ICT-recht en privacy). Wij zijn daarom op zoek naar iemand die vakken heeft gevolgd die direct aan deze niche raken. Voldoe je daaraan, heb jij een ondernemende en doortastende houding en beschik je daarnaast over de nodige humor? Dan ben jij bij uitstek degene die wij zoeken.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende startersfunctie als advocaat-stagiair(e).

Omdat wij een jong, klein en laagdrempelig kantoor zijn, zul je snel betrokken worden bij de zaken van ons kantoor. In eerste instantie ondersteun je de andere advocaten van Elferink & Kortier Advocaten, maar je zult snel eigen zaken krijgen. Je helpt mee bij het schrijven van adviezen en processtukken, doet jurisprudentieonderzoek en bereidt daarnaast besprekingen en lezingen voor. Die besprekingen en lezingen zul je ook zelf snel doen. Daarnaast zullen we een beroep op je doen voor zaken die ook op andere wijze belangrijk zijn voor ons kantoor, zoals de ontwikkeling van knowhow en het schrijven van blogs.

Ook op commercieel vlak wordt een bijdrage van je gevraagd. Je gaat actief helpen bij het acquireren van nieuwe cliënten en bent beschikbaar voor netwerkactiviteiten.

Een informele sfeer en de nadruk op kwalitatief hoogstaand werk kenmerken ons kantoor. Er is op den duur veel ruimte voor het opzetten en uitbouwen van een eigen praktijk. Eigen initiatief wordt gestimuleerd. Als je advocaat bent op ons kantoor geef je adviezen, procedeer je, vervul je een vertrouwensrol voor onze cliënten en doceer je over uiteenlopende onderwerpen.

Wij zullen je intensief begeleiden en garanderen een prettige, collegiale werksfeer. Met Mirjam Elferink heeft Elferink & Kortier Advocaten bovendien de Meest Veelbelovende Patroon (begeleidster van jonge advocaten) van het jaar 2015 in haar gelederen.

Interesse?

Wil je je steentje bijdragen aan gespecialiseerde juridische dienstverlening voor (grote) ondernemingen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Heb je vragen of wil je solliciteren? Je kunt ons bereiken onder het kopje Contact. Als je wilt sparren met een van onze medewerkers kan dat uiteraard ook. Neem gerust contact met haar/hem op. Ze vertellen je graag meer.

Mirjam Elferink – 053-2005802
Martijn Kortier – 053-2005801

Procedure

Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatiebrief, CV, recente cijferlijsten, eventuele stagebeoordelingen en scriptie op. Onze contactgegevens vind je onder het kopje Contact.