Top 5 vreemdste boetes in het buitenland

De vakantie staat weer voor de deur en veel Nederlanders vertrekken naar het buitenland. En daar zijn de regels en wetten net weer even anders dan in Nederland. Dit leidt soms, in onze ogen, tot rare boetes. We hebben de vijf raarste boetes voor je op een rijtje gezet.

Door Marieke Braad

1. Kauwgom uitspugen in Singapore
In Singapore is het verboden om kauwgom te verkopen, de straten zijn daar namelijk kauwgomvrij. Het op zak hebben van kauwgom is niet verboden, maar koop je kauwgom dus niet in Singapore zelf. Spuug je je kauwgom uit op straat, dan riskeer je een boete van 1000 Singapore dollars, zo’n 600 euro.

2. Slippers achter het stuur in Frankrijk
Je slippers heb je in Frankrijk de meeste tijd van je vakantie aan, maar kun je achter het stuur beter uitdoen. Toch eigenwijs? Dan riskeer je voor deze verboden gedraging een boete van zo’n 75 euro. Toch zonde.

In het buitenland een verkeersboete ontvangen? Check dan hier wat je daaraan kunt doen. Nog meer over (vreemde) verkeersregels in het buitenland lezen? Dat kan hier.

3. Romantisch doen in Dubai
Lekker romantisch met je vriend of vriendin op vakantie in Dubai? Dat wordt op straat wat lastig: in Dubai is het verboden om te zoenen en te knuffelen op straat. Op het verrichten van seksuele handelingen in het openbaar staat zelfs een gevangenisstraf. Handjes thuis tot je weer in je hotelkamer bent dus.

4. Niezen in Asheville
Ben je snotverkouden of heb je hooikoorts? Ga dan zeker niet naar het Amerikaanse Asheville. In dit dorpje is het namelijk verboden om op straat te niezen.

5. Maak geen geluid in Capri
Ga je op vakantie naar Italië en breng je een dagje een bezoek aan Capri? Laat je hoge hakken of je teenslippers dan maar thuis. In het Italiaanse Capri is het namelijk niet toegestaan om schoenen te dragen die geluid maken.

Meer vreemde wetten in het buitenland vind je hier.