Tien rare wetten uit Amerika

Van maar maximaal één seconde zoenen in Halethorpe tot een verbod om met schoenen aan in slaap te vallen in North Dakota. In Amerika kom je de meest bizarre wetten tegen. Het Rechtenstudentje heeft er tien voor je uitgezocht.

Door Marieke Braad

1. Woon je in Memphis en hoor je een kikker na 23.00 uur kwaken, dan is de kikker in overtreding. In Memphis mag een kikker na 23.00 uur namelijk niet meer kwaken. Hoe dit wordt gecontroleerd en wie er wordt gestraft, is een groot raadsel. Maar op papier staat het zo.

2. Ben je in North Dakota en schiet je een paard dood? Dan ben je in overtreding. Tenzij….. je in een huifkar rijdt.

3. In de staat Wyoming dienen vrouwen minstens anderhalve meter van de bar af te staan.

4. In Massachusetts staat er in de wet dat mannen een vergunning nodig hebben als ze een sikje willen dragen. Dus vraag eerst je vergunning aan voordat je een baardje wil laten groeien.

5. Strooi je zout op het spoor in Alabama, dan staat daar theoretisch gezien de doodstraf op.

6. In Amerika lopen veel mensen met wapens rond en worden veel dieren doodgeschoten, maar voor het zetten van een muizenval is in de staat California een jachtvergunning nodig.

7. In de staat Maine is het in Portland verboden voor mannen om vrouwen met een veren plumeau onder haar kin te kietelen.

8. Iedereen weet natuurlijk dat het geven van alcohol aan dieren niet goed is. Maar in Alaska is het zelfs in de wet vastgelegd dat het voeren van drank aan elanden verboden is.

9. Van plan om te vissen in Chicago? Vergeet dan niet om je pyjama uit te trekken ’s ochtends. In Chicago is het namelijk verboden om in je pyjama te vissen.

10. Deze wet is in 1975 uit het wetboek gehaald, maar te bizar om niet aan het lijstje toe te voegen. In het wetboek van Kentucky stond namelijk de volgende (vertaalde) tekst: ‘Het is voor een vrouw verboden zich in badpak op de snelweg te bevinden, behalve als ze door minstens twee politieagenten begeleid wordt, of als ze lichter is dan 45 kilo of zwaarder dan honderd kilo. Dit geldt overigens nadrukkelijk niet voor vrouwelijke paarden.’

Al deze artikelen staan nog verspreid in enkele wetten, maar worden nauwelijks gehandhaafd. De wetten zijn door de jaren heen wel vernieuwd, maar de artikelen zijn er nooit uitgehaald.