Terugkeer Bram Moszkowicz als advocaat van de baan

Oud-advocaat Bram Moszkowicz mag zich niet opnieuw inschrijven op het tableau, bepaalde het Hof van Discipline maandagochtend. De ex-strafpleiter zou onvoldoende hebben aangetoond dat hij zijn gedrag heeft aangepast.

Daarnaast is zijn financiƫle positie te onzeker (de 59-jarige oud-advocaat werd in 2015 failliet verklaard), waardoor zijn onafhankelijkheid als advocaat in het geding zou kunnen komen, aldus het hof.

Moszkowicz diende zo’n vier maanden geleden het verzoek in bij het hof om opnieuw aan de slag te mogen als advocaat. Hij werd in 2012 geschrapt van het tableau, omdat hij diverse contante betalingen niet meldde bij de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) en verzaakte om opgevraagde jaarrekeningen te overhandigen. Ook zouden verschillende cliĆ«nten klachten over hem hebben ingediend, omdat hij hen onvoldoende bijstond.

De bekende telg uit de Moszkowicz-familie heeft verschillende grote strafzaken op zijn naam staan, waaronder Geert Wilders, Willem Holleeder en Desi Bouterse. Tegenwoordig werkt hij als juridisch adviseur bij Hoogervorst Advocatuur in Hilversum, het kantoor van zijn vriendin en strafrechtadvocaat Nienke Hoogervorst.