TBS: de belangrijkste informatie in een notendop

Door de verschrikkelijke zaak van Anne Faber staat TBS volop in de belangstelling. Om wat overzicht te bieden in het oerwoud van berichten en informatie, hieronder in een notendop verschillende artikelen die de moeite waard zijn om omtrent dit onderwerp even door te nemen. Daarnaast onderaan nog specifieke artikelen over de zaak van Anne Faber vanuit juridisch oogpunt en een drietal fragmenten.

De stukken zijn geschreven door reguliere media en deskundigen in oktober 2017. Achter elk artikel staat de bron vermeld. Door op de koppen te klikken kom je bij het juiste artikel.

TBS

Anne Faber

Fragmenten

Buitenhof – bekijk het fragment hier
TBS, behandeling van zedendelinquenten: moet dat anders? Een gesprek met Geert Corstens, voormalig president van de Hoge Raad, en Wineke Smid, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten en gepromoveerd op recidive bij zedendelinquenten.

De Wereld Draait Door – bekijk het fragment hier
Hoe kan Michael P. nog vrij rondlopen? De verachte in de zaak vermiste vrouw Anne Faber. Er is veel discussie over het feit dat dat Michael P op vrije voeten was. Strafrechtadvocaten Lucy Oldenburg en Richard Korver over tbs in Nederland.

Pauw – bekijk het fragment hier
Telegraaf misdaadjournalist Mick van Wely vertelt bij Pauw over de zaak Anne Faber vlak nadat haar lichaam is gevonden.