Strafrechtadvocaat Inez Weski opgepakt

De politie heeft vrijdagmiddag Inez Weski gearresteerd. De Rotterdamse strafrechtadvocaat wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Er liep al geruime tijd een onderzoek naar Weski (68) omtrent het mogelijk doorspelen van informatie van cliƫnt Ridouan T. naar de buitenwereld vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Dit zou afgeleid zijn uit ontcijferde berichten van pgp-telefoons.

De Telegraaf meldt dat het Openbaar Ministerie denkt ruim voldoende bewijs te hebben, maar met de arrestatie van Weski heeft gewacht tot na haar pleidooien in de Marengo-zaak eerder deze week. Eerder kwamen er bij de krant al tips binnen dat ook kantoorgenoten van Weski soms ongeoorloofd berichten doorspeelden. Dat zou plaatsvinden middels de advocatenlijn, die niet mag worden afgeluisterd. In hoeverre deze tips op waarheid berusten, is nog onduidelijk.

De Volkskrant schrijft dat de woning en het kantoor van Weski vrijdag onder leiding van een rechter-commissaris zijn doorzocht. Daarbij was ook de deken van de Rotterdamse Orde van Advocaten aanwezig. Weski zit momenteel in volledige beperkingen.

Bekijk voor meer informatie dit fragment van RTL Boulevard, waarin misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over de gebeurtenissen en diverse advocaten reageren op de aanhouding.