Rechter gearresteerd bij supportersrellen Champions League

De Vlaamse rechter Jan Nolf zag gisterenavond een arrestatiebusje van binnen na afloop van de Champions League finale tussen Manchester United en Club Brugge. Hij werd opgepakt nadat hij foto’s had genomen van agenten die verschillende relschoppers arresteerde. 

Afbeelding: bron

Nolf werd wakker van een politiehelikopter, waarna hij buiten een kijkje ging nemen. “Toen ik ging kijken, zag ik dat er heibel was tussen de Engelse en de Belgische supporters. De hele straat stond vol politie.” Toen de politie hem vroeg om stoppen met filmen, antwoordde de rechter dat hij alleen aan het fotograferen was. “De hele buurt stond te filmen, dus ik was het er niet mee eens”, schrijft hij op zijn blog. Daarop werd hij in de boeien geslagen.

Na zo’n vijftien minuten in het busje – waar hij aan de praat raakte met de Engelse arrestanten – werd hij alsnog vrijgelaten. “Dit was het meest leerzame kwartier uit mijn leven als jurist”, schrijft hij. “De strips rechts werden nogal hard aangetrokken maar daar zal ik niet over zeuren. Het was wel de allereerste keer dat ik van mijn vrijheid beroofd werd: geboeid worden, het doet echt wel vreemd.” En: “Ik ga straks meteen een klacht indienen. Daar kan je donder op zeggen.”