Britse rechtenstudente (19) doodgeschoten

In het Britse Blackburn is een rechtenstudente tijdens een vuurgevecht om het leven gekomen. De negentienjarige Aya Hachem belandde in de onverwachte kogelregen tijdens haar weg naar de supermarkt.

Volgens de politie ging het niet om een doelbewuste aanslag, maar kwam de Libanese per toeval terecht in het vuurgevecht tussen twee groeperingen in haar woonplaats. Er zijn inmiddels elf verdachten aangehouden, allen tussen de negentien en 39 jaar oud.

De tweedejaars studente werd in haar borst geraakt en naar het ziekenhuis gebracht, waarna ze bezweek aan haar verwondingen.

Volgens haar familie wilde ze graag advocaat op het gebied van internationaal recht worden. Ze was vicevoorzitter van de juridische vereniging van haar universiteit, the University of Salford, en werkte in haar vrije tijd als curator bij Children’s Society, een nationale liefdadigheidsinstelling voor kinderen in het Verenigd Koninkrijk. Mark Russell, algemeen directeur van de organisatie, zegt woensdag tegen The Guardian: “This is a family who came to this country looking for a better life and this is what’s happened. I’m just devastated.”