Rechtenstudent voor de rechter wegens ontucht met nichtje

Een 26-jarige rechtenstudent moest eind maart voor de rechter verschijnen nadat hij ontucht zou hebben gepleegd met zijn nichtje. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat hij twee jaar de gevangenis in.

De ontucht startte nadat de verdachte in augustus 2019 tijdelijk bij zijn oom en tante kwam wonen omdat hij geen studentenkamer kon vinden. Het viel hen na een tijdje op dat hij “overmatig geĆÆnteresseerd was” in zijn destijds dertienjarige nichtje, aldus RTV Noord. Volgens zijn oom en tante spraken ze hem hier verschillende malen op aan, maar uiteindelijk vonden ze een liefdesbrief van hem in de fietstas van hun dochter. Daarop doorzochten ze ook haar telefoon, waaruit “niets verhullende teksten van de verdachte” naar voren kwamen.

Uiteindelijk vertelde het meisje dat er nog veel meer meer was gebeurd. Ook bleek verdachte op internet te hebben gezocht op termen als “verkrachting”. Uit de bewijzen is volgens de officier van justitie af te leiden dat de ontucht zo’n twee maanden duurde.

Verdachte verscheen tijdens de zitting niet in persoon voor de rechter, maar ontkende in een brief de aantijgingen. De uitspraak volgt halverwege april.

Lees ook: 5x (rechts)zaken met rechtenstudenten in de hoofdrol