Oplichting via Booking.com

Het bedrijf Booking.com heeft te maken met oplichters die mails sturen naar klanten met het verzoek creditcardgegevens opnieuw op te sturen. Creditcardmaatschappijen zijn nu op de hoogte van deze frauduleuze praktijken en vergoeden in sommige gevallen de schade. Vooralsnog houdt Booking.com vol dat geen van haar systemen is gehackt.

Oplichting via Booking.com e-mailsysteem

Het lijkt erop dat Booking.com te maken heeft met oplichters die via het e-mailsysteem van de website valse e-mails versturen. Verschillende gebruikers hebben hierover geklaagd.  In deze e-mails wordt men bijvoorbeeld gewaarschuwd voor een zogenaamd probleem met je creditcard, waardoor je je hotelboeking niet kunt voltooien. De e-mail lijkt van Booking.com afkomstig, omdat deze wordt verstuurd vanaf noreply@booking.com. De oplichters vragen je om je creditcardgegevens opnieuw op te sturen met de mededeling: “Doe dit vandaag nog, anders wordt je reservering geannuleerd en worden er extra kosten in rekening gebracht.”

Schuld

Sommige klanten die dit bij Booking.com hebben gemeld, zeggen dat ze niet serieus worden genomen. In een enkel geval heeft Booking.com zelfs aan klanten verteld dat ze de link in de e-mail kunnen vertrouwen. Creditcardmaatschappijen zijn nu op de hoogte van deze frauduleuze praktijken en vergoeden in sommige gevallen de schade. Vooralsnog houdt Booking.com vol dat geen van haar systemen is gehackt. Het bedrijf schuift, volgend The Guardian, de schuld af op lekken in e-mailsystemen van hotels waar Booking.com mee samenwerkt.