Oostenrijker (22) krijg 500 euro boete voor scheet

Een 22-jarige Oostenrijker kreeg deze week een bijzondere bekeuring: vijfhonderd euro voor het laten van een scheet. De boosdoener? De bonenschotel van zijn oma.

De man, genaamd Mitja, vertelt aan RTL Nieuws hoe hij met vrienden ergens op een bankje zat en een langslopende agent om hun ID-bewijzen vroeg. Daarop liet de twintiger spontaan de dure puf. De boete is volgens hem veel te hoog. ‘Het is een biologisch proces. Dat ik daar een bekeuring voor krijg, begrijp ik niet,’ verklaart hij. Een reden voor de scheet heeft hij namelijk wel: ‘Ik had bij mijn oma een heerlijk bonengerecht gegeten. Dat kan ertoe bijgedragen hebben dat het gebeurde.’

De Oostenrijker moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. Of het bonen-argument daarbij standhoudt, is de vraag. Volgens advocaat Johannes Öhlböck is een straf gerechtvaardigd als de man de scheet liet om de agent te irriteren. Maar: ‘Als hij zijn ongenoegen wilde uiten, kan hij zich gek genoeg beroepen op de vrijheid van meningsuiting.’ Nooit saai, het recht.

Mitja is van plan om in beroep te gaan tegen de bekeuring. Bekijk het fragment hieronder.

https://www.facebook.com/rtlnieuws/videos/260979088547430/