Ook Kim Kardashian duikt wettenbundels in

Celebrityster Kim Kardashian (38) is bezig met een rechtenstudie. Haar inzet om vorig jaar de 63-jarige Alice Marie Johnson op vrije voeten te krijgen was de reden om zich te verdiepen in het Amerikaanse rechtssysteem.

Onderdeel van de studie is achttien uur per week onder toezicht studeren van twee mentor-advocaten. Ook moet ze minstens vier jaar stage lopen bij een advocatenkantoor. Sinds juli vorig jaar is ze regelmatig te vinden bij een kantoor in San Francisco. Het ‘bar-exam’ staat gepland voor 2022. ‘Ik wil vechten voor mensen die hun straf hebben gehad en het nu verdienen hun leven weer op te pakken,’ vertelt ze aan Vogue.

Helemaal vreemd is de juridische wereld voor Kim niet. Haar vader, Robert Kardashian, was advocaat en verdedigde onder meer O.J. Simpson.

Alice Marie Johnson werd in 1996 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het bezorgen van grote hoeveelheden cocaïne aan een bende. Kim hoorde van de zaak en besloot zich in te zetten voor Johnson. Eind mei 2018 bepleitte ze haar zaak in de Oval Office, enkele dagen later hakte Trump de knoop door: hij verleende Johnson gratie. De vrouw mocht op 6 juni de gevangenis in Alabama verlaten.

Na de zaak van Johnson dook ze in het dossier van Chris Young (30), die levenslang in de gevangenis zit voor het bezit van marihuana en een halve gram cocaïne. Ook Kevin Cooper (61), een man die ter dood werd veroordeeld voor drie moorden, kan op haar hulp rekenen. In die zaak pleit ze voor nieuw dna-onderzoek om na 35 jaar duidelijk te krijgen of hij wel of niet onterecht in de cel zit.

Lees ook: Kim Kardashian studeert in het geheim voor advocaat

Credits foto: Choinierenate