Nieuwe hoofdverdachte zaak Madeleine McCann

Er is een nieuwe hoofdverdachte in beeld in de zaak rondom de verdwijning van de Britse Madeleine McCann. Het gaat om een Duitse kindermoordenaar, die matcht met een compositietekening die destijds werd opgesteld naar aanleiding van een getuigenverklaring.

De hoofdverdachte, de 48-jarige Martin Ney, zit sinds 2012 een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op drie jongens van acht, negen en dertien jaar in 1992, 1995 en 2001.

Ten tijde van de verdwijning van Madeleine zou Ney┬áin Portugal werken aan een daklozenproject vanuit de kerk. In 2008 werd hij al eens onderzocht als mogelijke verdachte, maar werd toen uitgesloten omdat hij volgens de Berlijnse politie ‘enkel ge├»nteresseerd zou zijn in jongens’. Volgens de Britse media is de vrees geuit dat hij deel uitmaakte van een pedofielennetwerk in de Algarve rond de tijd dat Madeleine vermist werd.

Verdwijning

Madeleine verdween in mei 2007 op driejarige leeftijd tijdens een familievakantie in het Portugese Praia da Luz uit haar hotelkamer terwijl haar ouders dineerden in het nabijgelegen restaurant.

Lees ook: Netflix maakt docu over verdwijning Madeleine McCann