Netflix maakt docu over verdwijning Madeleine McCann

Wie Making a Murderer en The Staircase op de voet heeft gevolgd, kan opnieuw zijn hart ophalen: Netflix komt binnenkort met een serie gebaseerd op de verdwijning van het Britse schoolmeisje Madeleine McCann.

Na twaalf jaar is de verdwijning van de destijds driejarige peuter nog steeds een mysterie. Het meisje verdween tijdens een familievakantie in het Portugese Praia da Luz uit haar hotelkamer terwijl haar ouders dineerden in het nabijgelegen restaurant. Haar twee jaar jongere broertje en zusje, die op het moment van verdwijning in dezelfde kamer sliepen, bleven ongedeerd.

In de achtdelige Netflix-documentaire komen verschillende betrokken onderzoekers bij de zaak aan het woord. Aflevering per aflevering wordt de noodlottige avond in mei 2007 gereconstrueerd.

Gevolgen voor onderzoek

De ouders van Madeleine hebben laten weten afstand te nemen van de Netflix-documentaire. Ondanks dat zij zelf vanaf het moment van de verdwijning van hun dochter regelmatig de publiciteit opzochten, zijn ze bang dat de Netflix-documentaire het lopende onderzoek schaadt. De geschatte kosten van het inmiddels negenjarige onderzoek? Elf miljoen pond.

Een trailer nog niet beschikbaar, ook naar de releasedatum moeten we nog even gissen. Wel wordt de documentaire nog deze maand of begin april op Netflix verwacht.

Update 14 maart 2019, 13.35 uur: de documentaireserie is vanaf vrijdag 15 maart 2019 beschikbaar.