Man haalt bakzeil bij rechtszaak Postcodeloterij

De Nationale Postcodeloterij hoeft de 22-jarige Kamal Maihouane, die begin 2016 een prijs van vier miljoen euro misliep omdat hij te weinig saldo op zijn rekening had, niet alsnog een geldprijs uit te keren. De man had via de rechter twee miljoen geëist van de Postcodeloterij.

Maihouane speelde maandelijks mee met vier loten, maar die bewuste keer in januari vorig jaar had hij te weinig saldo op zijn rekening, zodat het bedrag niet kon worden afgeschreven. De eis van twee miljoen euro baseert Maihouane op het feit dat er wel voldoende saldo op zijn rekening stond om twee van de vier loten te betalen. ‘Ik heb die loten niet samen gekocht, dan zouden ze die toch ook los van elkaar moeten afschrijven?’

De rechter oordeelde echter dat deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor voldoende geld op hun bankrekening om te kunnen meespelen. Voor Maihouane betekent het feit dat hij in het ongelijk is gesteld, hij nu ook de proceskosten van ruim tienduizend euro moet betalen.

In het deelnemersreglement van de Nationale Postcodeloterij staat dat de organisatie bij een niet-gelukte afschrijving “bevoegd, maar niet verplicht” is om in de maand van de trekking nog minimaal één incassopoging te doen. Als er geen afschrijving heeft plaatsgevonden, kan de deelnemer niet meedoen aan de betreffende trekking. Dat meldt nu.nl.

De hele uitspraak is hier te lezen. Maihouane is van plan om in hoger beroep te gaan.