Levenslange gevangenisstraf voor mishandeling twaalf kinderen

Een Amerikaans echtpaar uit Californië krijgt levenslang voor het jarenlang mishandelen van twaalf van hun dertien kinderen. David (57) en Louise (50) Turpin bekenden in februari schuld voor hun daden, afgelopen maand werden zij door de rechter veroordeeld. Het echtpaar is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, na 25 jaar krijgen zij kans op vervroegde vrijlating.

Door Bibi Santpoort

De kinderen werden vastgebonden, gemarteld, opgesloten en uitgehongerd. Ze mochten maar één keer per jaar douchen en mochten niet zonder ketens naar het toilet. Toen de kinderen werden gevonden, waren ze zwaar ondervoed, kampten zij met groeistoornissen en spierverlies. Het oudste kind (29) woog slechts 37 kilo. Alleen het jongste kind (2) werd gespaard. Het verhaal kwam aan het licht doordat een van de dochters via het raam ontsnapte en de politie waarschuwde. Ze zou twee jaar hebben gewerkt aan een ontsnappingsplan. De kinderen waren op het moment van vrijlating tussen de 2 en 29 jaar oud. De ouders mishandelden de kinderen zeker negen jaar.

Tijdens de rechtszaak spraken de kinderen – die nooit bij naam zijn genoemd om hun privacy te waarborgen – David en Louise Turpin zich voor het eerst publiekelijk uit over wat hen is overkomen. Een van de kinderen zei: “Hoewel het misschien niet de beste manier was om ons op te voeden, ben ik blij dat ze het hebben gedaan omdat het mij de persoon heeft gemaakt die ik nu ben.”