Leen Bakker hoeft te laag geprijsde hoogslaper niet te leveren

Leen Bakker bood eind juli van dit jaar per ongeluk hoogslapers op de website aan voor 24 euro in plaats van 319 euro. De rechtbank Breda bepaalde maandag dat het bedrijf de hoogslapers niet voor de lage prijs hoeft te leveren.

Juridisch adviesbureau Aliter Melius spande namens honderden klanten die de goedkope hoogslaper bestelde een kort geding aan, maar trok aan het kortste eind.

Helemaal voor niets was het kort geding voor een aantal klanten overigens niet: de rechter bood nog een kleine kans voor mensen die het bed besteld hebben vóórdat op grote schaal op Facebook en Twitter werd gedeeld dat het om een prijsfout ging. Het adviesbureau gaat nog in overleg met die relatief kleine groep om te bepalen of een bodemprocedure zin heeft.

Leen Bakker is tevreden over het vonnis. ‘Wij zijn blij dat de rechter meegaat in onze gedachten en hopen dat hiermee een einde komt aan de onrust voor onze klanten, aldus een woordvoerder tegen nu.nl.

Volgens de Rechtspraak is de uitspraak geheel in lijn met het arrest van het hof in Den Bosch in een vergelijkbare zaak rondom postorderbedrijf Otto in 2008. Het bedrijf bood daarin op de website een lcd tv aan voor 99 euro. Volgens het hof was er geen geldig aanbod tot stand gekomen.