“Klagende Karin” neemt stap naar de rechter

Degenen die ‘Help, mijn man is klusser!’ volgen, zagen in april van dit jaar hoe de 28-jarige Karin uit Roosendaal niet bepaald blij was met haar nieuwe keuken. Sindsdien is de vrouw het mikpunt van pesterijen.

“Ik word voortdurend gepest en uitgemaakt voor zieke leugenaar. Er is zelfs een valse melding van kindermishandeling gedaan,” vertelt ze aan Metro. Omdat RTL de uitzending nog tien jaar mag herhalen, wil ze graag dat producent Blue Circle de originele beelden opnieuw monteert, zodat kan worden aangetoond hoe eenzijdig de beelden in elkaar zouden zijn gezet. De stap naar de rechter zou inmiddels zijn gezet, al hebben RTL en Blue Circle nog geen dagvaarding ontvangen. “Daarom weten wij niet precies wat ons wordt verweten en hoe wij daarop moeten reageren.”

Regels over het bewaren van beeldmateriaal en het uitzenden van onder andere televisieprogramma’s vinden we terug in de Mediawet 2008. Met name hoofdstuk 7 (toezicht en bestuursrechtelijke handhaving) is hierbij van belang. Ook interessant is om soortgelijke zaken via rechtspraak.nl op te zoeken via de zoektermen ’televisie-uitzending’ en ‘onrechtmatige daad’.