Kim Kardashian produceert documentaire over misstanden in gevangenissen

Juridische misstanden in Amerikaanse gevangenissen: daarover gaat de documentaire ‘Kim Kardashian West: The Justice Project’. 

Dat de beroemste telg van de Kardashian-familie sinds 2018 rechten studeert, is een publiek geheim. Haar inzet leidde in juni 2019 tot gratieverlening van de 63-jarige Alice Marie Johnson en ook verschillende andere levenslang gestraften – die mogelijk onterecht vastzitten – konden op haar hulp rekenen. De documentaire lijkt de meest recente stap om misstanden in het Amerikaanse juridische systeem aan de kaak te stellen.

Kardashian bezoekt in de documentaire vier gevangenen in hun cel. Ook voert ze gesprekken met advocaten, autoriteiten en familieleden en vrienden van de gevangenen. ‘Er zijn veel mensen die een tweede kans verdienen, maar velen hebben hier niet de middelen voor. Ik wil helpen deze cases nationaal op de kaart te zetten om verandering te bewerkstelligen,’ vertelt ze aan Variety. ‘Deze documentaire is een eerlijke weergave van mijn pogingen het juridisch systeem te doorgronden en met tastbare resultaten te veranderen.’

De documentaire gaat op 5 april in première.