Juridische series en programma’s

Series

Danni Lowinski
Flikken Maastricht
Flikken Rotterdam
Keyzer & de Boer
Moordvrouw
Smeris

Programma’s

Dat is je goed recht
Juridisch consumentenprogramma van SBS6. John van den Heuvelbiedt ondersteuning bij juridische conflicten waar men zelf niet uitkomen met de tegenpartij.

De Aanklagers
Documentairemaker Coen Verbraak mag officieren van justitie op de voet volgen bij hun werk. Dat levert een unieke en meeslepende inkijk op in de wereld van het OM en de openbaar aanklager.

De Rijdende Rechter
Hierin kunnen mensen en organisaties geschillen voorleggen aan de Rijdende Rechter (John Reid) die hier uitspraak over doet in de vorm van een bindend advies.

Kijken in de Ziel – Advocaten
Zes weken lang spraken toonaangevende strafpleiters over hun vak en alles wat daarbij komt kijken. Over hun cliënten, over de rechter, over schuld en boete en over wetten en geweten. Maar hoe kijken ze nu eigenlijk naar elkaar? Wat heeft de advocaat gemaakt tot wie hij is? Hoe zwaar drukt het vak op hen? En hoe verkom je als strafpleiter dat je verstrikt raakt in het web van de spin die je verdedigt?

Kijken in de Ziel – Rechters
Coen Verbraak praat met twaalf rechters – die onder meer Volkert van der G., Mohammed B. en Robert M. berechtten – zes weken lang over hun vak én over zichzelf.

Mr. Frank Visser doet uitspraak
Samen met Viktor Brand lost mr. Frank Visser allerlei juridische conflicten en problemen op.

Pro Deo
Juridisch hulpprogramma waarin Martijn Krabbé als mediator strijdt voor gerechtigheid met hulp van vier Nederlandse topadvocaten.

Dictator
In Dictator geven acht jongeren hun comfortabele leventje op. Ze denken mee te doen aan een interessant sociaal experiment, waarmee één van hen tienduizend euro kan winnen. Maar wat ze niet weten is dat ze gevangen worden gezet in de historische strafkolonie in Veenhuizen.

 

Klik hier voor de lijst juridische documentaires.