Journalisten niet welkom bij schouw in zaak Nicky Verstappen

Journalisten mogen niet aanwezig zijn bij de schouw in de zaak van Nicky Verstappen. Deze vindt dinsdagochtend plaats op de Brunsummerheide, waar het lichaam van de elfjarige Nicky in 1998 werd gevonden.

De media, waaronder nu.nl, NOS en RTL Boulevard, wilden hierbij aanwezig zijn, maar daar stak de rechtbank in Limburg uit vrees voor wanordelijkheden een stokje voor. Daarop werd een kort geding aangespannen, maar ook daar trokken de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en negen andere eisers maandagochtend aan het kortste eind. De Haagse civiele rechtbank zag geen reden om aan het oordeel van de Limburgse strafrechter te toornen.

Tijdens de schouw bezoeken de rechters – samen met het Openbaar Ministerie en hoofdverdachte Jos B. met zijn advocaat – verschillende belangrijke plekken in de zaak.

Wel mogen journalisten dinsdagmiddag aanwezig zijn bij een niet-inhoudelijke zitting in de zaak. Daarin wordt besproken wat er ’s ochtends op de heide is gebeurd. Meer over het oordeel van de Haagse rechtbank is hier te vinden.

Lees ook: Jos B. en de kwestie moord vs. doodslag